REDATELJ MATKO SRŠEN

U Dubrovniku premijerno izvedena predstava 'U furestoj smo zemlji'

23.11.2017 u 10:25

Bionic
Reading

Premijera predstave 'U furestoj smo zemlji', autora i redatelja Matka Sršena, održana je 22. studenoga na maloj sceni Teatra Bursa u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića kao drugi ovosezonski premijerni naslov te teatarske kuće

Predstava, ili kako ju je autor nazvao 'plačljiv komad', dodiruje univerzalnu temu o odnosu majke i kćeri u različitim životnim razdobljima.

Autor teksta i redatelj predstave Matko Sršen izjavio je nakon premijere kako je jako sretan zbog glumica u predstavi te kako mu se čini da je predstava uspjela.

'Moja studentica Marija Šegvić i moja stara prijateljica Mirela Brekalo-Popović, s kojom nisam radio već skoro 40 godina, odradile su jako lijep posao i drago mi je zbog njih', rekao je Sršen.

Glumica Mirela Brekalo-Popović, koja u predstavi igra majku, kazala je kako su joj nakon premijere dojmovi odlični.

'Nakon velikog truda i velike muke napravili smo predstavu na koju su ljudi reagirali i rekli da je to baš dubrovačka predstava. To nam je i bio cilj. Zato sam baš sretna i zadovoljna, pogotovo što sam došla igrati u Dubrovnik, što mi je bila životna želja', rekla je Brekalo-Popović.

Glumica Marija Šegvić, koja u predstavi igra ulogu kćeri, izjavila je kako obožava doći u Dubrovnik i raditi predstave u Kazalištu Marina Držića.

'Jako sam zadovoljna s predstavom, bilo mi je jako lijepo', istaknula je Šegvić.

U predstavi 'U furestoj smo zemlji' igraju glumice Mirela Brekalo-Popović i Marija Šegvić, a autorski tim, uz autora teksta i redatelja Matka Sršena, čine i Marin Gozze (scenografija i izbor kostima), Paola Dražić-Zekić (glazbena suradnica) te Silvio Giron (oblikovatelj svjetla).

Reprizna izvedba predstave na rasporedu je u četvrtak 23. studenoga.