VELIKI USPJEH

Gavelline 'Priče iz Bečke šume' osvojile tri nagrade na festivalu Bez prevoda u Užicu

22.11.2017 u 12:24

Bionic
Reading

Predstava 'Priče iz Bečke šume' Ödöna von Horvátha u režiji Igora Vuka Torbice i produkciji zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta Gavelle osvojila je tri nagrade na upravo završenom 22. jugoslovenskom pozorišnom festivalu Bez prevoda u Užicu, i to za najbolju žensku ulogu te za kostimografiju i scenografiju

U jakoj međunarodnoj konkurenciji kazališnih produkcija iz regije, u odabiru izbornika Bojana Munjina, Gavelline 'Priče iz Bečke šume' jednoglasnom su odlukom žirija donijele nagradu 'Ardalion' za najbolju žensku ulogu Nataši Janjić, nagradu za najbolju kostimografiju dobila je Marita Ćopo, a nagradu za scenografiju Branko Hojnik, stoji u priopćenju Gavelle.

Odluke je jednoglasno donio peteročlani žiri, koji su činili kazališni redatelj Dejan Mijač, arhitekt i scenograf Radivoje Dinulović, dramaturginja Željka Turčinović, glumac Zoran Ljutkov i kazališna kritičarka Nataša Nelević. Publika je predstavu ocijenila s 4.13.

U priči o sudbini naivne mlade žene Marijane, koja odluči razvrgnuti svoje zaruke s mesarom Oskarom nakon što se zaljubi u Alfreda, koji, međutim, nema ozbiljne namjere uzvratiti joj ljubav Marijanu utjelovljuje nagrađena Nataša Janjić, Oskar je Filip Križan, a Alfred Igor Kovač. Još igraju Ksenija Pajić, Perica Martinović, Franjo Dijak, Nela Kocsis, Janko Rakoš, Siniša Ružić, Filip Šovagović, Jelena Miholjević, Barbara Nola, Nikola Baće, Tena Nemet Brankov, Anja Đurinović, Ivana Roščić, Sven Medvešek i Živko Anočić.

  • +22
Priče iz Bečke šume Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Jasenko Rasol

Predstava se igra prema prijevodu Dragutina Horvata, dramaturginja je Katarina Pejović. Scenografiju osmišljava Branko Hojnik, a kostime Marita Ćopo. Autori glazbe su Nenad i Alen Sinkauz, koreograf Pravdan Devlahović, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik.

Festival Bez prevoda okuplja umjetnike s prostora bivše Jugoslavije a ove je godine od 13. do 20. studenoga prikazao osam kazališnih ostvarenja i to, uz hrvatsku predstavu, iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.