PONOVLJEN NATJEČAJ

Tri kandidatkinje u utrci za mjesto ravnateljice MSU-a

19.12.2013 u 14:52

Bionic
Reading

Na ponovljeni natječaj za ravnatelja Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu pristigle su tri prijave. Uz prijavu trenutne v.d. ravnateljice Snježane Pintarić, svoje prijave poslale su ravnateljica Spomen-područja Jasenovac Nataša Jovičić te dugogodišnja kustosica i koautorica aktualnog postava MSU-a Nada Beroš

U jesenskom roku na natječaj za ravnatelja Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu prijavila se samo njegova dugogodišnja ravnateljica Snježana Pintarić, a ponovljeni natječaj rezultirao je trima prijavama.

Uz aktualnu v.d. ravnateljice MSU-a Snježanu Pintarić, prijavile su se ravnateljica Spomen-područja Jasenovac Nataša Jovičić te dugogodišnja kustosica i koautorica aktualnog postava MSU-a Nada Beroš, prenosi Forum.tm.

Snježana Pintarić na čelnoj poziciji MSU-a nalazi se punih 14 godina, a na nju je došla iz Muzeja Antuna Augustinčića u Klanjcu. Program koji je Pintarić prijavila na prvi natječaj raspisan u rujnu upravno vijeće zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti nije prihvatilo ocijenivši ga nedovoljno ambicioznim.

Iako je pažnju medija posljednjih tjedana osvojila zahvaljujući prijetećem e-mailu koji je primila na službenu adresu, Jovičić je ovih dana imala i razloga za slavlje. Njezin projekt 'Multisenzorska izložba za slijepe i slabovidne osobe' predstavljen je u Parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva u Londonu.