RASPALA SE KOALICIJA?

Senka Bulić nije prošla u Šibeniku

21.12.2010 u 16:41

Bionic
Reading

Na sjednici Gradskog vijeća Šibenika nije prošao prijedlog da na ravnateljsko mjesto HNK Šibenik bude postavljena Senka Bulić

'Raskinuta je koalicija u Gradskom vijeću. Ovo je kap koja je prelila čašu! Jednostavno me je sram. U prvom redu zato što je Senka Bulić vrhunska umjetnica. Ona nije stranački čovjek. To pokazuje plićinu ovoga Gradskog vijeća', kazao je dogradonačelnik Šibenika Franko Vidović i predsjednik GO SDP-a Grada Šibenika nakon što nije prošao prijedlog imenovanja glumice Senke Bulić za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik, prenosi DalmacijaNews

'Ja vam moram reći da mi od početka nismo bili zadovoljni radom Gradskog vijeća. Ja i gradonačelnik se trudimo, nalazimo i kompromise, koji su nekad mimo vlastitih uvjerenja. Međutim, sad je kraj, mislim da ovdje priča prestaje. Ovo je stanje više neodrživo.

Koalicija više ne postoji jer ne možete imati koaliciju u kojoj netko svako malo iskače kao samostalni igrač', vikao je energično Vidović.

Za prijedlog Gradske vlasti i Kazališnog vijeća glasovalo je deset za, a protiv je bilo 13 vijećnika, uključujući i vijećnike HSP-a, neformalne koalicijske partnere vladajućeg SDP-a i HNS-a. Ante Gašperov Čače još je u raspravi kazao da neće glasati za Senku Bulić jer je ne poznaje te podsjetio na predizbornu kampanju kada se aktualna vlast zaklinjala u mlade šibenske snage.

Podržala ga je i Jagoda Sabljić, inače sindikalna povjerenica zaposlenika HNK Šibenik, te naglasila da u HNK Šibenik postoje zaposlenici koji su sposobni biti v. d. ravnatelja.

I Novica Ljubičić je bio da se ravnatelj imenuje iz reda postojećih zaposlenika te smatra da se, ako se ne izabere Senka Bulić, neće dogoditi ništa i da ne treba zbog toga stvarati napetosti.

'Natječaj može donijeti i neka bolja i kvalitetnija imena od Senke Bulić, zato raspišimo natječaj što prije', kazao je Ljubičić.