Put oko svijeta u 80 dana

Riječki HNK izveo predstavu prilagođenu slijepim i slabovidnim osobama

  • Autor: M.P./Hina
  • Zadnja izmjena 29.12.2017 13:30
  • Objavljeno 29.12.2017 u 13:30
Nika Ivančić, Jelena Lopatić, Nikola Nedić,Jurica Marčec, Jerko-Marčić

Nika Ivančić, Jelena Lopatić, Nikola Nedić,Jurica Marčec, Jerko-Marčić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HNK Rijeka

HNK Ivana pl. Zajca u četvrtak je izveo prvu predstavu u sklopu programa prilagodbe predstava za slijepe i slabovidne osobe i to "Put oko svijeta u 80 dana" uz opis predstave koju je putem prijemnika posjetiteljima čitao glumac Hrvatske drame Denis Brižić

Taj program HNK pokreće u suradnji sa zagrebačkom udrugom za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator te Centrom za audiodeskriptivne djelatnosti i promicanje dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom.

Udruga Alternator je uz pomoć tvrtke DM-Drogerie Markt darovala 20 prijemnika koji omogućuju slijepima i slabovidnima praćenje predstava.

Na prvu predstavu u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku stigli su posjetitelji putem Udruge slijepih i slabovidnih osoba, a na predstavu 29. prosinca pozivaju sve građane koji žele na taj način pratiti izvedbu.

Tijekom sezone nastavit će se s prilagodbom predstava slijepim i slabovidnim osobama.

"Put oko svijeta za 80 dana" je predstava za mlade nastala prema romanu Julesa Vernea, u prilagodbi i dramaturgiji Blažke Mueller Pograjc i režiji Matjaža Pograjca.  Premijerno je izvedena u veljači 2017.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!