na moliškohrvatskom jeziku

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Fondazione Piccoli'

  • Autor: G.R./Hina
  • Zadnja izmjena 22.07.2020 13:02
  • Objavljeno 22.07.2020 u 13:02
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Oleksandr Bushko / Alamy / Alamy / Profimedia

Zaklada 'Agostina Piccoli' raspisala je natječaj za književnu nagradu 'Fondazione Piccoli', koja se dodjeljuje za ostvarenje na području kulture i umjetnosti, s temama vezanim uz jezik, tradiciju i povijest moliškohrvatske zajednice, priopćila je zaklada

U obzir dolaze sva prozna djela (članci, studije, prikazi, novele, priče,…) i poezija na moliškohrvatskom jeziku. Prozna djela i poezija mogu biti napisani i na talijanskom i hrvatskom jeziku.

Natječaj traje do 9. kolovoza 2020., a otvoren je za sve natjecatelje. U obzir dolaze djela koja nisu ranije objavljena odnosno izložena.

Na natječaj za Književnu nagradu i Nagradu 'Mali umjetnik' radove treba poslati ili donijeti na adresu: Fondazione 'Agostina Piccoli', Centro di Documentazione, via Castello, 47, I-86030 Montemitro (CB).

Radovi se mogu poslati i elektroničkom poštom na adresu: piccoli@gmail.com.

Nagrada 'Mali umjetnik' dodjeljuje se djeci do navršene 12. godine. Na natječaj se može prijaviti s likovnim i s literarnim ostvarenjima.

Iz Zaklada 'Agostina Piccoli' podsjetili su da je nagrada osnovana kako bi se približila i kroz masovne medije popularizirala jezična, povijesna i kulturna baština moliških Hrvata te da promiče interes za hrvatske jezične zajednicu, s naglaskom na njezinom statusu posebne jezične manjine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!