U 47. GODINI

Preminula Slavica Radović Nadarević

08.06.2012 u 16:00

Bionic
Reading

Scenografkinja i kostimografkinja Slavica Radović Nadarević (1965) preminula je u četvrtak, 7. lipnja, nakon duge i teške bolesti. U bogatom umjetničkom djelovanju zadnjih je godina više puta surađivala sa Zagrebačkim kazalištem mladih

Njezin posljednji scenografski angažman u ZKM-u na predstavi Ivora Martinića 'Moj sin samo malo sporije hoda', u režiji Janusza Kice iz 2011. godine, donio joj je dvije važne nagrade – na ovogodišnjim Marulićevim danima te na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci u svibnju 2012.

I za predstavu 'Skakavci' iz 2006. godine, nastalu po drami Biljane Srbljanović, također u Kicinoj režiji, dobila je nagradu za najbolje scenografsko rješenje na Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Slavica Radović Nadarević, supruga poznatog glumca Mustafe Nadarevića, osmislila je i scenografiju za predstavu 'Krijesnice' iz 2008. godine po tekstu Tene Štivičić u režiji Janusza Kice, za koju je također primila nagradu za scenografiju na Marulićevim danima.

Smrću Slavice Radović Nadarević hrvatsko glumište pretrpjelo je nenadoknadiv gubitak, a djelatnici Zagrebačkog kazališta mladih pamtit će ju kao nadarenu umjetnicu, profesionalnu, susretljivu, dragu i toplu osobu.