u online formatu

Počinje 52. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva

20.11.2020 u 18:12

Bionic
Reading

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, jedna od najstarijih smotri neprofesijskog filma, počinje ovoga petka u online izdanju, a gledatelji će besplatno moći pogledati ovogodišnju selekciju filmova

U program je uvršteno 15 igranih filmova i 14 dokumentarnih te pet eksperimentalnih i četiri animirana filma koji će se prikazivati do nedjelje, 22. studenog u 16 sati, najavljeno je iz Hrvatskog filmskog saveza.

Sat vremena kasnije počinje online javno žiriranje prema pravilima UNICA-e i dodjela nagrada, što se može pratiti ovdje.

U žiriju su redatelji Snježana Tribuson, Matija Pisačić, montažerka Dubravka Premar, filmski snimatelj Silvestar Kolbas i multimedijski umjetnik Goran Škofić.

Revija jedanput godišnje okuplja autore, teoretičare, predstavnike filmskih organizacija i ostale zaljubljenike u film, kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj svake godine u drugom gradu.

Ove godine to je trebao biti Buzet, no zbog epidemiološke situacije u potpunosti će se održati online.

Program Revije, osim projekcija recentne produkcije, obuhvaća autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama, programe inozemnih autora i filmske tribine.

Nacionalnog je karaktera i na njoj sudjeluju filmski klubovi, skupine autora, studenti i pojedinci. Žiriranje na Reviji odvija se prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e, a ove godine moći će se pratiti online 22. studenog.