od 20. do 22. studenog

Novo izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva održat će se online

09.11.2020 u 16:15

Bionic
Reading

Ovogodišnja, 52. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva trebala se održati u Pučkom otvorenom učilištu 'Augustin Vivoda' u Buzetu, no zbog epidemiološke situacije u potpunosti će se održati online, od 20. do 22. studenog

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jednom godišnje okuplja autore neprofesijskog filma, filmske teoretičare, predstavnike filmskih organizacija i zaljubljenike u film. Svake godine održava se u drugom gradu, a uz filmski festival u Puli, najstariji je u Hrvatskoj.

Njezin ovogodišnji program donosi 15 igranih filmova i 14 dokumentarnih te pet eksperimentalnih i četiri animirana filma. Svi će tijekom Revije biti dostupni za besplatno gledanje za internetu.

U selekcijskoj komisiji, koja je ujedno i žiri, su redatelji Snježana Tribuson, Matija Pisačić, montažerka Dubravka Premar, filmski snimatelj Silvestar Kolbas i multimedijski umjetnik Goran Škofić.

Žiriranje na Reviji odvija se prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e, a ove godine moći će se pratiti online putem, 22. studenog.

Program Revije, osim projekcija recentne produkcije, obuhvaća autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama, programe inozemnih autora i filmske tribine. Nacionalnog je karaktera i na njoj sudjeluju filmski klubovi, skupine autora, studenti i pojedinci.