za mjesec karnevala i ljubavi

Napeta mafijaška saga i raskošna priča o ženskoj žudnji – u Frakturi pronađi dva hit-naslova!

31.01.2024 u 13:39

Bionic
Reading

Nakladnička kuća Fraktura pripremila je dva hit-naslova za mjesec karnevala i ljubavi!

Knjige možeš pronaći u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17, Zagreb) i u web knjižari.

Deepti Kapoor – Doba poroka

Zamisli zabavu koja traje danima. Alkohol teče u potocima, a miris charasa, indijskog hašiša, ispunjava sobe najljepše vile u Delhiju.

Nalaziš se u domu obitelji Wadia, čiji nevjerojatan svijet razotkriva roman Doba poroka indijske književne zvijezde Deepti Kapoor, koji je objavila nakladnička kuća Fraktura u prijevodu Dijane Štambak.

Najprodavanijom knjigom New York Timesa, naslovom koji zbog opisa raskoši i ekstravagancije, ali i poroka modernog društva uspoređuju s kultnim Kumom Deepti Kapoor osigurala je status Marija Puza našeg doba.

Doba poroka započinje u gluhoj zimskoj noći, automobilskom nesrećom koja će stajati života petero usnulih migranata. Prizor skupocjenog Mercedesa kojim očito upravlja sluga izaziva bijes policije. Tko je Ajay, čovjek za volanom, što radi na mjestu zločina i je li uopće kriv? I ako nije – tko je moćnik kojeg štiti?

Roman Deepti Kapoor portretira dva lica suvremene Indije: teškog siromaštva i prljavog bogatstva, sudbinama dvaju potpuno različitih likova. Tihi Ajay, rođen u kasti nedodirljivih, i njegov mladi gazda, karizmatični Sunny, nasljednik klana Wadia, uplest će se u mrežu ljubavi i kriminala, velikih snova i obiteljskih tajni, ali i mladenačke slabovidnosti. Važnu ulogu odigrat će Neda Kapur, lijepa i oštroumna novinarka, koja će vezu sa Sunnyjem zamalo platiti životom…

Deepti Kapoor napisala je knjigu koja se ne čita, nego prati napeto poput filma. Autoričin jezik – detaljan i sočan – smjestit će te u neposrednu blizinu likova, provesti siromašnim selima Uttar Pradesha, hladnim planinama Punjaba, kao i veličanstvenim, bogatim predjelima New Delhija.

Televizijska kuća FX već je otkupila prava za snimanje TV serije prema knjizi, koju nestrpljivo iščekujemo.

Doba poroka književna je ponuda koju ne možeš odbiti.

Daniela Krien – Ljubav i druge opasnosti

Ako na Netflixu bingeaš ženske serije, a na tvojoj polici posebno mjesto zauzima naslov Žene koje kupuju cvijeće Vanesse Montfort, ne traži dalje. Nakladnička kuća Fraktura objavila je Ljubav i druge opasnosti njemačke hit-autorice Daniele Krien, raskošnu priču o žudnji pet sasvim različitih žena, u prijevodu Bojane Bajić.

Svjetski bestseler, u Njemačkoj prodan u više od 150.000 primjeraka, nastavlja niz koji je Krien započela još debitantskim romanom Jednom ćemo si sve reći (2011.), prevedenim na petnaest jezika i adaptiranim u uspješan istoimeni film.

Ljubav i druge opasnosti otvara prozor u svijet koji vrlo brzo prepoznajemo kao svoj. Samoća i gubici, nevjere i bračni brodolomi, ali i neutaživa strast za životom čine ovaj roman nezaboravnom vožnjom kroz žensku stvarnost.

Paula, Judith, Brida, Malika i Jorinde na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, osim činjenice da im se životi nalaze na prekretnici. Kroz uspone i padove, pokušaje da pomire ljubav i ambiciju te da ostvare najbolju verziju sebe pet junakinja povezat će se vječnim ulogama – uspješnih supruga i majki, prijateljica i kćeri, ljubavnica… Iz stranice u stranicu Ljubav i druge opasnosti slaže bogat mozaik ženskog identiteta.

Daniela Krien piše pitko i duhovito, krojeći tekst koji se može čitati i kao ljubić i kao psihološka studija. Sudbine junakinja u njemu se razvijaju žive i moćne poput sudbina naših majki, susjeda i prijateljica. Ova topla priča, iako svevremenska, tako postaje samo naša, samo tvoja.

Ljubav, molim. I sve druge opasnosti.