MIROSLAV GAŠPAROVIĆ

Nakon najave da će u njihovom prostoru nastupiti srpski pjevač MC Stojan, oglasio se i ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt

16.05.2022 u 21:16

Bionic
Reading

Najava koncerta MC Stojana u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu pokrenula je pravu lavinu, a sada su se službenim priopćenjem za medije oglasili i iz Muzeja

Na stranicama entrio.hr i dalje stoji kako će se 10. srpnja u klubu Muzej, Trg Republike Hrvatske 10 u Zagrebu, održati koncert srpskog repera i pjevača MC Stojana. Tamo je navedeno kako je cijena karte 120 kuna, dok je cijena stola s pet karata 600 kuna. Nije trebalo dugo da se podigne prava bura oko svega, a potom je stiglo i službeno priopćenje koje je medijima poslao Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt.

Isto prenosimo u cijelosti:

'Poštovani mediji,

nastavno na najavu koncerta MC Stojan u Muzeju za umjetnost i obrt, kao i današnje medijske objave tim povodom, obavještavamo Vas da Muzej za umjetnost i obrt nije dao suglasnost za održavanje navedenog koncerta organizatoru i zakupniku prostora Restorana.

Za organizaciju navedenog koncerta, kao i prethodna dva događanja, Muzej za umjetnost i obrt saznao je tek putem medija i društvenih mreža. Uprava Muzeja dana, 6. svibnja 2022., odmah po saznanju, uputila je upozorenje zakupniku poslovnog prostora 'Restoran Muzej' i organizatorima za neovlašteno korištenje imena Muzeja te davanje u podzakup prostora terase za javni događaj bez prethodne suglasnosti uprave Muzeja za umjetnost i obrt što su po Ugovoru dužni učiniti. Time je zakupnik poslovnog prostora prekršio ugovornu obvezu o održavanju komercijalnog javnog događanja te je na to upozoren i zatraženo je hitno otkazivanje svih događanja.

088-003 Drugo Upozorenje Zakupniku 16.05.'22. Organizatoru i Entrio.hr by Tportal.hr on Scribd

Nakon što smo danas, 16. svibnja 2022. otkrili da koncert MC Stojan nije otkazan uputili smo i drugo upozorenje i izričito zabranili održavanje koncerta u prostorima Muzeja za umjetnost i obrt kao i svako neovlašteno korištenje imena institucije u navedene svrhe.

U prilogu se nalaze spomenuti dokumenti.

Upozorenje zakupniku, 06.05.'22. by Tportal.hr on Scribd

Ovim putem obavještavamo medije i javnost da se navedeni koncert neće i ne može održati u prostorima Muzeja za umjetnost i obrt niti se planiraju slična događanja s obzirom da je Muzej za umjetnost i obrt zatvoren za javnost radi priprema za početak obnove Muzeja.

Zahvaljujemo na objavi ove informacije te za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

Ravnatelj MUO, Miroslav Gašparović