JEDINI KANDIDAT

Kazališno vijeće predložilo Romana Šuškovića Stipanovića za novog ravnatelja Kerempuha

14.03.2017 u 23:54

Bionic
Reading

Kazališno vijeće zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh jednoglasno je za novog ravnatelja toga kazališta predložilo Romana Šuškovića Stipanovića, a konačnu odluku o nasljedniku dugogodišnjega ravnatelja Duška Ljuštine zagrebačka gradska Skupština trebala bi donijeti na sjednici 21. ožujka

'Temeljem zakonske obveze iz članka 27. Zakona o kazalištima raspisali smo natječaj za ravnatelja Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh, što smo obavezni učiniti najkasnije godinu dana prije isteka mandata', potvrdili su Hini iz Kerempuha.

Kazališno vijeće u sastavu Brankica Trlin Matula kao predsjednica, Paolo Magelli kao zamjenik, te Anja Šovagović, Nina Kleflin i Goran Prelčec kao članovi, odluku o raspisivanju natječaja donijelo je na sjednici 31. siječnja 2017.

Natječaj je objavljen 3. veljače u Jutarnjem listu i Narodnim novinama i trajao je osam dana, do 11. veljače. Zaprimljena je samo jedna prijava, i to Romana Šuškovića Stipanovića, u zakonskom roku i potpuna. Pristigla ponuda otvorena je na sjednici Kazališnog vijeća 21. veljače, kad je konstatirano da kandidat ispunjava sve tražene uvjete.

Treće zasjedanje Vijeća održano je 23. veljače, kad se detaljno razmatrala ponuda i kad je objavljen razgovor s kandidatom.

'Jednoglasno je donesena odluka da se Roman Šušković Stipanović predloži Gradskoj skupštini Grada Zagreba za imenovanje za radno mjesto ravnatelja Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh za razdoblje od 2018. do 2021. godine. Njegov prijavljeni program ocijenjen je kao visoko kvalitetan jer je uz umjetnički segment temeljito razradio budući poslovni i financijski plan', ističu iz Kerempuha.

'Osim što se kroz svoje djelovanje dokazao kao izrazito uspješan dramski pedagog, dugogodišnji ravnatelj Kazališta Trešnje, producent u nezavisnoj kazališnoj produkciji  te umjetnički voditelj Kazališne organizacije Teatroman, Šušković Stipanović pokazao je da je izrazito motiviran te da ovaj mogući angažman doživljava kao veliki osobni i poslovni izazov', dodaju.

Odbor za izbor i imenovanja Gradske skupštine Grada Zagreba, na 63. sjednici 6. ožujka 2017., uvidom u natječajni materijal, utvrdio je da predloženi kandidat ispunjava uvjete za ravnatelje propisane člankom 23. Statuta Kazališta te je podržao prijedlog Kazališnog vijeća da se za ravnatelja Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh imenuje Roman Šušković-Stipanović.

Prijedlog je na dnevnom redu 50. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba u utorak 21. ožujka, na kojoj će se odlučivati i o promjeni adrese sjedišta Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh s dosadašnje adrese Ilica 31, na novu - Prolaz Fadila Hadžića 3.

Roman Šušković Stipanović (1959.) diplomirao je Scensku ekspresiju na Studiju za socijalni rad Pravnog fakulteta. Jedan je od suosnivača Male scene, gdje je radio kao glumac, dramski pedagog, producent i poslovni direktor. Radio je kao suradnik na Radiju Velika Gorica, te na Obiteljskom radiju, kao urednik i voditelj. Osnivač je Kazališne produkcije Movens i producent velike uspješnice Vilima Matule 'Munchhausen'. Godine 2008. postao je ravnateljem zagrebačkog Gradskog kazališta Trešnje, na razdoblje od dva mandata. Od 2012. godine direktor je Umjetničke organizacije Teatroman, a od 2013. godine i njezin umjetnički voditelj.