ODGOVOR NA KORONAVIRUS

Kako se domaći izdavači snalaze u novim okolnostima: Besplatna dostava, popusti, preporuke

20.03.2020 u 19:08

Bionic
Reading

Vrijeme kada više nego inače boravimo u svojim domovima idealno je za čitanje, a domaći izdavači prilagodili su se novonastalim okolnostima pa nude brojne akcije i besplatnu dostavu knjiga kupljenih preko njihovih web shopova

'Svijet je usporio, ali nije stao; vrijeme je za novo vrijeme mirovanja kod kuće, preslagivanja prioriteta i neke nove ili obnavljanje starih navika – čitanje nama, ljubiteljima knjiga, u tome ima važnu ulogu', poručuju iz Knjižare Ljevak čije se knjige, podsjećaju, mogu kupovati u njihovoj online knjižari uz besplatnu poštarinu.

Besplatnu dostavu nudi i izdavačka kuća Fraktura.

'Ako si ovo vrijeme želite olakšati knjigama, mi smo tu za vas! Naša dostava je i dalje brza, a sada je i besplatna. I naravno, držimo se svih propisanih mjera sigurnosti i opreza', poručuju iz Frakture čijih će deset članova dati deset preporuka za čitanje, '10 knjiga uz koje ćete putovati, a da se ne morate ni pomaknuti iz sigurnosti omiljenog naslonjača'.

Počeli su s glavnim urednikom Seidom Serdarevićem koji je preporučio 'Najbolje doba našeg života' Antonija Scuratija.

Profil nudi besplatnu dostavu za narudžbe iznad 100 kuna, a knjige se mogu platiti pouzećem ili internetskim bankarstvom. 'Čuvajte se i, kao i uvijek, čitajte, čitajte sve!', kažu iz Profila.

Aktivna je i online knjižara VBZ-a gdje se knjige mogu naručivati putem webshopa na kojem je osigurana besplatna poštarina za narudžbe iznad 150 kuna.

I oni redovito na svome Facebooku objavljuju preporuke naslova.

Web knjižara izdavačke kuće Hena com nudi besplatnu dostavu za narudžbe iznad 200 kuna, a snizili su cijene svih svojih knjiga za 20 posto, uključujući i najnovije naslove.

Oceanmore nudi također 20 posto popusta na sve knjige kao i besplatnu poštarinu za cijelu Hrvatsku. 'Potičemo čitanje kao kvalitetnu aktivnost za ispuniti vrijeme provedeno kod kuće', kažu iz Oceanmora.