PRODUCENT MARULIĆEVIH DANA

Jasen Boko: Nisam napadnut u prosvjedima protiv Frljićeve predstave

25.04.2017 u 10:15

Bionic
Reading

Potaknut brojnim objavama u medijima o tome da je tijekom prosvjeda protiv predstave 'Naše nasilje i vaše nasilje' napadnut ispred splitskog HNK, producent Marulićevih dana Jasen Boko demantirao je informaciju da je bio žrtva napada, objasnivši u priopćenju za javnost što se zapravo dogodilo

'Nisam napadnut, niti me spašavala policija!', poručio je javnosti producent 27. Marulićevih dana Jasen Boko. Naime nakon što se jučer u mnogim medijima pojavila informacija da su Boku napali prosvjednici protiv predstave 'Naše nasilje, vaše nasilje' Olivera Frljića producent splitskog kazališnog festivala objasnio je u svojoj izjavi za javnost što se točno dogodilo.

'Neposredno pred početak predstave kao producent festivala kretao sam se u više navrata između glavnog i službenog ulaza kako bih pomogao publici oko ulaska u dijelom blokiran teatar. Prolazio sam i kroz grupe prosvjednika u blizini glavnog ulaza i nakon što sam od jedne takve odmakao pet, šest metara netko me očito prepoznao i zavikao za mnom 'đubre'. Vratio sam se do njih i upitao onoga koji me tako nazvao zašto sam 'đubre'. Nastala je rasprava između mene i te grupe, a kako smo, kako već u Dalmaciji biva, razgovarali povišenim tonovima i vrlo živo, diskusija je oko nas okupila veći broj prosvjednika.

Razgovor u kojem sam ja objašnjavao svoj stav da se Crkva ne treba miješati u kazališni i umjetnički život i odabirati koje se predstave smiju, a koje ne prikazivati u kazalištu, dok su oni mene pokušali uvjeriti zbog čega tu predstavu treba zabraniti, trajao je desetak minuta. Ni u jednom trenutku nisam se osjetio ozbiljno ugroženim, a od dvoje ili troje prosvjednika koji očito boluju od PTSP-a i pokazivali su izvjesnu agresivnost zaštitili su me upravo oni s kojima sam razgovarao', rekao je Jasen Boko, dodavši kako je policija jučer 'obavila izuzetno profesionalan posao, smireno, koordinirano i odlično organizirano u suradnji s kazalištem'.

'Nikakvog upada policije u teatar nije bilo jer je policija već bila na mjestu na kojem treba biti. Petnaestak prosvjednika iz gledališta izvedeno je mirno i bez ikakvog izgreda, pa sigurnost publike, što je najvažnije, ni u jednom trenutku nije bila ugrožena', tvrdi producent Marulićevih dana.