TPORTALOVA KNJIŽEVNA NAGRADA

Desetu godinu zaredom biramo najbolji hrvatski roman

27.04.2017 u 10:07

Bionic
Reading

Tportal je raspisao deseti po redu natječaj za najbolji hrvatski roman, a dobitniku ili dobitnici književne nagrade roman@tportal.hr pripast će 50 tisuća kuna

Od 2008. godine tportalova književna nagrada za najbolji hrvatski roman dodijeljena je devet puta, a s godinama je postala relevantnom činjenicom domaće kulturne scene. Jedina je domaća književna nagrada koja se dodjeljuje za roman pisan na hrvatskom jeziku izdan kod nakladnika registriranog u Hrvatskoj te joj je, uz promociju autora, cilj promocija izdavaštva u Hrvatskoj.

Ove godine o dobitniku 50 tisuća kuna vrijedne nagrade roman@tportal.hr odlučuje peteročlani stručni žiri koji čine književna kritičarka Katarina Luketić, pisci i urednici Miroslav Mićanović (predsjednik žirija) i Jadranka Pintarić, prevoditeljica Ursula Burger te kazališni redatelj Ivica Buljan.

U konkurenciju ulaze romani izdani u prošloj kalendarskoj godini, mogu ih prijaviti izdavači ili autori od 27. travnja do 9. svibnja 2017., a detalji o uvjetima natječaja i izboru dostupni su u Pravilniku natječaja.

Prijava se vrši putem online formulara prijavnice dostupnog na tportalu.

Prijavite roman

PRIJAVNICA ZA KNJIŽEVNU NAGRADU TPORTALA: Prijavljuju se romani izdani u kalendarskoj 2016. godini

Sve o tijeku natječaja te o prethodnim godinama možete pratiti u rubrici kulture tportala i na stranici kultura.tportal.hr na Facebooku.

Tportalovu književnu nagradu roman@tportal.hr prethodnih godina dobile su autorice Olja Savičević Ivančević za roman ‘Adio kauboju’ i Sibila Petlevski za ‘Vrijeme laži’ te autori Dalibor Šimpraga za roman ‘Anastasia’, Kristian Novak za roman ‘Črna mati zemla’, Tahir Mujičić za roman ‘Budi Hamlet, pane Hamlete’, Drago Glamuzina za roman ‘Tri’, Zoran Malkoč za roman 'Roki Raketa', Ivica Đikić za roman ‘Sanjao sam slonove’ te Slobodan Šnajder za ‘Doba mjedi’.

O svim autorima i romanima detaljnije čitajte na ovom linku. O tijeku natječaja čitajte putem taga roman@tportal.hr 2017.