od 11. do 18. kolovoza

Četiri dokumentarca nastala u hrvatskoj koprodukciji natječu se na Sarajevo Film Festivalu

14.07.2017 u 09:47

Bionic
Reading

Četrnaest filmova uvršteno je u službeni program 23. Sarajevo Film Festivala (SFF) u kategoriji dokumentaraca, a četiri među njima nastala su u hrvatskoj koprodukciji

Iz direkcije SFF-a u 13. srpnja objavili su odabrane naslove koji će se na festivalu od 11. do 18. kolovoza natjecati za najbolji dokumentarni film.

Svjetsku premijeru u Sarajevu će imati dokumentarci 'Dom' redatelja Zdenka Jurilja nastao u hrvatsko-bosanskohercegovačkoj koprodukciji te 'Kad dođu svinje' redateljice Biljane Tutorov u koprodukciji Srbije, Hrvatske i BiH.

Regionalnu premijeru na ovogodišnjem SFF-u imat će slovensko-hrvatski dokumentarac 'Playing men' redatelja Matjaža Ivanišina te 'Slatko od ništa' redatelja Borisa Mitića nastao u koprodukciji Srbije, Hrvatske i Francuske.

U natjecateljski su program uvršteni i bosanskohercegovački dokumenatarac 'Undercovered' u režiji Nejre Latić Hulusić i Sabrine Begović Ćorić, 'Vodič kroz crnu rupu' u režiji Aleksandra Nikolića i Aleksandra Pranjića koji dolazi kao koprodukcijsko ostvarenje Srbije, BiH i Velike Britanije.

Bit će prikazani i makedonski 'Avec l'amour' u režiji Ilije Cvetkovskog, austrijsko ostvarenje 'Djeca' čiji režiju potpisuje Arash Riahi, gruzijski 'Grad sunca' u režiji Rati Onelija te tursko-francusko-njemački film 'Mr. Gay Siria' redateljice Ayse Toprak.

Za nagradu Srce Sarajeva u kategoriji dokumentaraca natjecat će se i slovenska 'Obitelj' u režiji Roka Bičeka te rumunjski 'Planet Petrila' u režiji Andreia Dascalescua.