VRIJEDNO PRIZNANJE

Sarajevo Film Festivalu nagrada Vijeća za regionalnu suradnju

14.03.2017 u 19:12

Bionic
Reading

Vijeće za regionalnu suradnju (RCC) odabralo je Sarajevo Film Festival (SFF) za Prvaka regionalne suradnje u Jugoistočnoj Europi za 2016. godinu, objavljeno je na stranicama SFF-a

Nagradu će direktoru festivala Mirsadu Purivatri službeno uručiti glavni tajnik Vijeća Goran Svilanović na svečanosti koja se održava 15. ožujka u Sarajevu.

'SFF je, kao vodeći i najveći filmski festival u Jugoistočnoj Europi i među većima u Europi, prepoznat zbog svojih kontinuiranih napora na promociji regionalnih filmskih dostignuća i talenata kao i zbog svoje posvećenosti razvoju i rastu s regijom i za nju, čineći ga tako dijelom svjetske filmske scene. Program CineLink i Talents Sarajevo u sklopu SFF-a doprinose unapređenju regionalne suradnje na području umjetnosti te vode međusobnoj toleranciji i razumijevanju u Jugoistočnoj Europi i izvan nje', istaknuto je u obrazloženju RCC-a.

Nagrada Prvak regionalne suradnje predstavlja priznanje pojedincu ili instituciji za koju Vijeće za regionalnu suradnju i njegov glavni tajnik smatraju da je tijekom prethodne godine najviše doprinijela razvoju regionalne suradnje u Jugoistočnoj Europi.

Radi se o godišnjoj nagradi koja je uvedena 27. veljače 2013. u povodu pete godišnjice Vijeća. Prvi laureat bio je Centralnoeuropski sporazum o slobodnoj trgovini - CEFTA 2006, a nakon njega slijede Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija u Jugoistočnoj Europi (SEECEL), Vijeće ministara Energetske zajednice (EnC) i Europski fond za Balkan (EBF) kao prošlogodišnji dobitnik ove nagrade.