DOKAPITALIZACIJA

Vlada za 500 mil. kuna kupuje 29 posto HPB-a

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 15.12.2010 13:57
  • Objavljeno 15.12.2010 u 13:46
tportal

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ivana Marinic Kragic

Na telefonskoj sjednici, Vlada je u srijedu donijela Odluku o stjecanju dionica Hrvatske poštanske banke, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću

Odobrava se uplata uloga u novcu, u iznosu od 449.998.896,00 kuna iz sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske, radi stjecanja dionica koje se izdaju u postupku povećanja temeljnog kapitala, sukladno odlukama Glavne skupštine Hrvatske poštanske banke d.d. i to 255.536 redovnih dionica, koje glase na ime, nominalnog iznosa 1.100,00 kuna, čime Republika Hrvatska stječe udjel od 29,08 posto temeljnog kapitala, navodi se u priopćenju.

Nadalje, donesena je Odluka o prijedlogu za ulaganje u temeljni kapital Hrvatske poštanske banke d.d.

U cilju kapitalne potpore Hrvatskoj poštanskoj banci d.d., uravnoteženjem strukture jamstvenog kapitala, predlaže se unos, odnosno pretvaranje potraživanja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u iznosu od 50.000.000,00 kuna, s osnova uplata izvršenih u dopunski kapital u redovne dionice. Nadležnim tijelima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje predlaže se izvršiti upis i uplatu dionica, na način i u rokovima, sukladno odlukama Glavne skupštine Hrvatske poštanske banke d.d. o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju dionica.

Vlada RH je uputila Hrvatskom saboru amandmane na Konačni prijedlog zakona o upravljanju državnom imovinom. Ovim se omogućuje da članovi Upravnog vijeća mogu biti i druge stručne osobe, a koje nisu ministri u Vladi Republike Hrvatske.

Ujedno, Vlada RH nije prihvatila amandmane Klubova zastupnika SDP-a, HNS-HSU i IDS-a na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, stoji u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi