POVRATAK KORIJENIMA

Podravka se okreće poljoprivredi

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 16.10.2009 15:21
  • Objavljeno 16.10.2009 u 15:15
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Razvoj agrarnog sektora i pokretanje Podravkine vlastite poljoprivredne proizvodnje bili su tema današnjeg sastanka predsjednika uprave Podravke Zdravka Šestaka s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom i načelnicima podravskih općina na čijim se površinama nalazi državno poljoprivredno zemljište

Iz koprivničke su kompanije izvijestili da se žele vratiti svojim korijenima i razvijati primarnu poljoprivrednu proizvodnju. Od iznimna im je interesa imati osigurane vlastite sirovine na gotovo 1000 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

Ciljevi razvoja agrarnog sektora za Podravku su osiguranje strateških sirovina, i to na području koje gravitira Koprivnici, potpuna kontrola proizvodnje i zdravstvene sigurnosti hrane u konačnici te razvoj kvalitetnih kooperantskih odnosa s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Podravka je zainteresirana za uzgoj povrtlarskih kultura, proizvodnju žitarica i stočne hrane, stočarsku proizvodnju i razvoj kooperantskih odnosa.

'Imamo dobar tim stručnjaka, snage, volje i prije svega interes za razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje, i to onih kultura s kojima ćemo se uspješno plasirati na tržište i biti konkurentni', istaknuo je predsjednik uprave Podravke Zdravko Šestak.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi