za 28. kolovoz

Nova prilika za 3. maj: Sud odgodio stečaj do kraja mjeseca

01.08.2019 u 11:56

Bionic
Reading

Danas je na sudu u Rijeci održano ročište o otvaranju stečaja 3. maja. Odluka je odgođena do 28. kolovoza, za kad je zakazano novo ročište.

'Hvala Vladi RH, pogotovo Ministarstvu gospodarstva, kao i našem direktoru koji su uložili velik napor u ovoj priči. Sutkinja je prolongirala odluku i naglasila da se nada da do stečaja neće doći. Obradovala nas je ta vijest', kazao je za N1 sindikalist iz 3. maja.

Kako je istaknuo ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, zadužuje se Hrvatska brodogradnja - Jadranbrod provesti sveobuhvatnu analizu predloženih mjera te istu dostaviti Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Po zaprimanju analize Ministarstvo gospodarstva će predložiti konkretne mjere i odluke za realizaciju točke prve zaključka u skladu odredbama zakona o proračunu, zakona o izvršenju proračuna, zakona o državnim potporama te ostalih zakonskih propisima kojima se usklađuje poslovanje trgovačkih društava i provedba stečajnih postupak, a te iste dostaviti Ministarstvu financija i Ministarstvu pravosuđa.

Premijer Andrej Plenković je na početku sjednice Vlade podsjetio kako se krajem srpnja 3. Maj Vladi obratio dopisom kojim se traži izdavanje državnih jamstava za deblokadu računa, pripremu i pokretanje proizvodnje te dovršetak započetih gradnji u 3. Maju.