riječki škver

3. maj ne ide u stečaj, Vlada donosi odluku spasa

31.07.2019 u 18:59

Bionic
Reading

Vlada će na sutrašnoj sjednici nedvosmisleno potvrditi da je spremna sudjelovati u obnovi proizvodnje i nastavku poslovanja riječkog škvera

Tako će se na dnevnom redu naći zaključak kojim Vlada iskazuje spremnost za uključivanje u proces deblokade računa, pripremu i pokretanje proizvodnje te dovršetak započetih gradnji u "3. maju".

Sugovornici Novog lista kažu da taj zaključak vjerojatno neće sadržavati financijski stranu tog Vladinog angažmana, jer nju još treba dogovoriti, ali smataraju da će to biti jasna poruka da Vlada vjeruje u nastavak proizvodnje u "3. maju" i da planira aktivno sudjelovati u spašavanju te tvrtke.

Da će konačno doći do pozitivnog preokreta za trećemajce naslućivalo se danas od jutarnjih sati s obzirom na intenzivnu komunikaciju koja se vodila između ljudi iz uprave riječkog brodogradilišta i resornog Ministarstva gospodarstva te Hrvatske brodogradnje-Jadranbrod, državne tvrtke koja će imati ključnu ulogu u predstojećem procesu pokretanja proizvodnje i završetka tri broda u "3. maju".

  • +8
Radnici brodogradilišta 3.maj dolaze na posao i započinju štrajk na radnim mjestima Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL