godina dana

NO Podravke izabrao Dalić za predsjednicu Uprave do 23. veljače 2022.

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 03.02.2021 18:17
  • Objavljeno 03.02.2021 u 18:17
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: n1

Nadzorni odbor Podravke u srijedu je jednoglasno izabrao Martinu Dalić za novu predsjednicu Uprave, s mandatom do 23. veljače 2022. godine, odnosno do isteka mandata aktualne Uprave, priopćeno je iz Podravke

"Vjerujem kako će predsjednica Uprave Martina Dalić svojim bogatim znanjem i iskustvom pomoći Podravki da očuva i unaprijedi postojeći kontinuitet uspješnog razvoja. Nadzorni odbor Podravke očekuje od Uprave na čelu s novoimenovanom predsjednicom nastavak pozitivnih trendova poslovanja s naglaskom na organski rast, kao i daljnje unaprjeđenje poslovanja kako na domaćem tako i na brojnim međunarodnim tržištima na kojima je Podravka prisutna", istaknuo je Želimir Vukina, predsjednik Nadzornog odbora Podravke po završetku sjednice.

Nakon imenovanja Martina Dalić izjavila je da je Podravka jedna od najvažnijih hrvatskih i regionalnih kompanija te da je današnja odluka Nadzornog odbora o njezinu izboru velika čast i ogromna odgovornost.

"Upravo zbog te velike odgovornosti želim istaknuti da sam ovu dužnost prihvatila nakon što su mi svi ključni dioničari u Podravki, a to su država i mirovinski fondovi, potvrdili da im je zajednički cilj razvoj Podravke odnosno još veća i još snažnija Podravka. Osobno sam uvjerena da je zajednički cilj najvećih dioničara istovjetan željama i očekivanjima radnika Podravke i svih Podravkaša, lokalne zajednice i poslovnih partnera Podravke, a s odličnim timom koji ova kompanija duge tradicije ima sigurna sam da ga zajedno možemo ostvariti. Bit će mi čast pridonijeti ostvarenju tog cilja", kazala je, zahvalivši članovima NO, dioničarima, Vladi RH kao najvećem pojedinačnom dioničaru i premijeru Andreju Plenkoviću na povjerenju. Martina Dalić ima bogato domaće i međunarodno radno iskustvo, koje započinje 1991. godine radom kao asistentica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje se zadržava sve do 1995. godine kada odlazi na novo radno mjesto u Ministarstvo financija kao načelnica. Od 1997. do 2000. godine u navedenom Ministarstvu obnaša funkciju pomoćnice ministra za makroekonomske analize i prognoze.

Video:Damir Spehar/PIXSELL

U travnju 2000. godine napušta Ministarstvo i odlazi u Privrednu banku Zagreb gdje se zadržava sve do siječnja 2004. godine kao glavna ekonomistica te nakon toga slijedi povratak u Ministarstvo financija na poziciju državne tajnice, a u listopadu 2005. postaje državna tajnica u Središnjem državnom uredu za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU.

U ožujku 2008. godine imenovana je predsjednicom Uprave Partner Banke Zagreb te tu funkciju obnaša do prosinca 2010. godine kada postaje ministrica u Ministarstvu financija, a u prosincu 2011. godine izabrana je za zastupnicu u Hrvatskom saboru te taj mandat obnaša sve do srpnja 2015. godine.

U kolovozu 2015. godine postaje stalnom savjetnicom za Upravljanje javnim financijama pri Međunarodnom monetarnom fondu gdje se zadržava sve do listopada 2016. godine kada je imenovana za potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva, poduzetništva i obrta.

U razdoblju od ožujka 2005. godine do svibnja 2012. godine bila zamjenica glavnog pregovarača i pregovaračica u pregovaračkom timu za pristupanje Hrvatske u članstvo EU.

Kada je riječ o formalnom obrazovanju, dr.sc. Martina Dalić 1990. godine stječe zvanje diplomirane ekonomistice na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dok 1994. godine postaje magistrom znanosti na istoimenom fakultetu, a 2010. godine upisuje doktorski studij na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu te ga uspješno završava 2012. godine i stječe zvanje doktorice znanosti. Autorica je brojnih stručnih i znanstvenih radova, navodi se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!