negativne reakcije

Izborom Martine Dalić razočaran i koprivničko-križevački župan Darko Koren: Iznenađen sam, ovo je kolonijalni pristup imenovanju

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 03.02.2021 16:28
  • Objavljeno 03.02.2021 u 16:06
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Nakon što je Nadzorni odbor Podravke na današnjoj sjednici izabrao Martinu Dalić za novu predsjednicu Uprave, odluku Nadzornog odbora komentirao je i koprivničko-križevački župan Darko Koren. I on, poput gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakišića, nije sretan zbog izbora Dalić

'Iznenađen sam takvom odlukom suvlasnika jer do zadnjeg dana to kadrovsko rješenje nije bilo u opticaju. Kao predstavnici lokalne zajednice željeli smo da na čelo Podravke dođe kompetentna osoba koja se dokazala u sektoru prehrambene industrije i poznaje sustav Podravke te koja dolazi iz ovog područja. Država je kao pretežiti vlasnik udjela Podravke predložila gospođu Dalić i to je za nas iznenađenje, a za mene osobno i razočaranje', kazao je koprivničko-križevački župan Darko Koren.

'Evidentno je da na odluku ne možemo utjecati, no Podravka mora biti u suživotu sa gradom i županijom i cijelom lokalnom zajednicom. Od predsjednice Uprave moramo tražiti i neke odgovore jer Podravka nije specifična gospodarska priča koju možemo sagledavati samo kroz prizmu strateški važnog poslovnog subjekta, nego je moramo promatrati kao kohezivni faktor kroz povezanost s ljudima koji već 70 godina žive s Podravkom i koja ima izniman značaj u lokalnoj zajednici', poručuje župan.

'Nadam se da će nova predsjednica Uprave uvažavati mišljenje i interese lokalne zajednice jer Podravka je predvodnica gospodarskog razvoja našeg kraja. Postavit ćemo pitanje što se planira s udjelom države u kompaniji u kontekstu možebitnog neprijateljskog preuzimanja. Uz to, nisam čuo plan razvoja kompanije, a niti razmišljanje o podizanju materijalnih prava radnika. Ovo je kolonijalni pristup imenovanju i nadam se da će vrijeme pred nama opovrgnuti sve negativne osjećaje koji imamo nakon ovog odabira', kazao je župan Darko Koren.

Video:Damir Spehar/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!