DEMANTI

Ne prodaju se dijelovi Podravke

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.01.2010 14:02
  • Objavljeno 08.01.2010 u 13:20
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Podravka je demantirala tekst u medijima 'HSS bi Podravku razbio na pet kompanija pa prodao 25% udjela u svakoj od njih'

'Uprava Podravke niti na jednoj svojoj sjednici nije razmatrala mogućnosti osnivanja novih društava, listanja ili pak prodaje bilo kojih dijelova Podravke d.d. ili povezanih društava.

Drugim riječima, strategija koja se u članku spominje nije prezentirana, razrađena, a kamoli usvojena od strane Uprave Podravke. Kako nije riječ o službenome dokumentu, ovime opovrgavamo dijeljenje Grupe Podravka i službeno listanje pet novih kompanija koje se u članku spominju.

Također odbacujemo bilo kakve špekulacije o rastu nominalne vrijednosti dionice sa 300 na 1220 kuna kao posljedice realizacije takvog plana.

Nadalje, opovrgavamo i navedene moguće akvizicije i strateške saveze (Začin C, Maestro, Dafinka, Tuzot, Ovako, Carnex, CP, Bambi, Droga Kolinska, Iločki podrumi i Žito d.o.o. Osijek).

Na koncu, opovrgavamo i postojanje odluke o udruživanju s Krašom i Franckom u konzorcij CRO Food.

Podravka d.d. podijeljena je na tri strateška poslovna područja (SPP): SPP Prehrana i piće, SPP Farmaceutika i SPP Usluge. Za svako strateško poslovno područje usvojena je i provodi se strategija poslovanja, javno dostupna na službenim korporativnim stranicama Podravka d.d.', stoji u priopćenju koprivničke kompanije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi