SMJENA UPRAVE

Nakon 15 godina Novoselec odlazi s čela AZ fonda, zamijenit će ga Buka

29.03.2017 u 13:11

Bionic
Reading

Nakon 15 godina na čelu AZ obveznih mirovinskih fondova, Dinka Novoselca će krajem travnja na mjestu predsjednika Uprave zamijeniti Kristijan Buka, dok će Davora Doku na mjestu člana Uprave naslijediti Mario Staroselčić, odlučio je Nadzorni odbor društva za upravljanje tim fondovima Allianz ZB-a

Nadzorni odbor Allianz ZB-a, društva u vlasništvu Zagrebačke banke i Allianza Zagreb, imenovao je Kristijana Buka predsjednikom Uprave, a Maria Staroselčića članom Uprave AZ obveznih mirovinskih fondova, s početkom mandata od 27. travnja 2017. godine, izvijestili su u srijedu iz te tvrtke, 

Dok za Novoselca zasad nije poznato gdje će nastaviti karijeru nakon AZ fonda, Doko je imenovan članom Uprave Podravke, s početkom mandata od 1. svibnja ove godine. 

Nakon 16 godina u AZ-u i tri mandata u kojima je bio predsjednik Uprave AZ obveznih mirovinskih fondova, Dinko Novoselec svoju će poslovnu karijeru nastaviti izvan AZ-a i prihvatiti nove poslovne izazove, kao i Davor Doko koji je bio član Uprave AZ-a u dva mandata, navode iz Allianz ZB-a te podsjećaju da su Novoselec i Doko bili uključeni u proces osnivanja i vođenja AZ fonda od samih početaka mirovinske reforme i osnivanja obveznih mirovinskih fondova u Hrvatskoj.

'U ovih 16 godina, Dinko Novoselec sudjelovao je u osnivanju Fonda, bio član Uprave od njegovog osnivanja te bio na čelu AZ-a zadnjih 15 godina. Za njegova mandata AZ  je bio suočen sa svim fazama gospodarskog ciklusa kako u svijetu tako i različitim fazama razvoja tržišta kapitala u Republici Hrvatskoj', navode iz te tvrtke.

Doko je u AZ fondu započeo kao portfolio manager, a članom Uprave postao je 2006.  Iz Allianza ZB-a ističi i da su novi članovi Uprave Buk i Staroselčić iskusni Allianzovi manageri s dokazanim rezultatima u upravljanju rizicima i imovinom. Buk je, naime, u Upravi Allianza Zagreb zadužen za financije zadnjih deset godina, dok je Staroselčić predsjednik Uprave Allianz Invest od osnivanja u 2008. godini, a do tada je bio direktor Samostalne službe za upravljanje financijskom imovinom u Allianzu Zagreb.