NAJUZBUDLJIVI FESTIVAL GODINE

Najbolje s ovoga Weekenda

04.10.2021 u 10:47

Bionic
Reading

Već nadaleko poznat kao najbolji regionalni festival dobre komunikacije i najnovijih trendova, Weekend Media Festival je Rovinj ponovno pretvorio u središte marketinške, medijske i komunikacijske industrije. Posjetitelji iz Hrvatske, cijele regije i svijeta uživali su u tri dana vrhunskih predavanja, rasprava i panela, ali i novih i uzbudljivih natjecanja. Prilika za druženje i networking nije nedostajalo, a da sve protekne kako treba pobrinuli su se organizatori pa su 14. Weekendom, koji je održan nakon jednogodišnje pauze, nadmašili sva očekivanja

Pozornica za poznate i slavne iz cijele regije

Stara Tvornica duhana tik uz rovinjsko more bila je protekloga vikenda logično odredište za omiljena poznata medijska lica kako iz Hrvatske, tako i Bosne i Hercegovine, Srbije, ali i SAD-a i Španjolske. Weekend su otvorili regionalni influenceri koji su otkrili koliko i kako uspijevaju zaraditi od svojih aktivnosti na društvenim mrežama, a za razliku od brojnih drugih industrija, njihova je za vrijeme korona krize procvala. Tako su kvalitetnim i zanimljivim sadržajima u vrijeme lockdowna privukli značajan broj pratitelja, a objasnili su i zašto su im velike agencije za odnose s javnošću i dalje na 'brzom biranju'. Aktivizam je obilježio protekle mjesece pa je tako i na Weekendu zauzeo važnu ulogu gdje je panel s najpoznatijim aktivisticama regije osvojio publiku i ispunio dvoranu. Važne žene regijskih inicijativa i hvalevrijednih akcija pokazale su što to znači biti istinski aktivist i zaključile da su dezinformacije i manjak društvene odgovornosti glavne prepreke pravim promjenama. Na Weekendu su organizatori poznatih regionalnih festivala razgovarali o festivalima kao nositeljima gospodarskog rasta i prepoznatljivosti destinacija, ali i o budućnosti event industrije koja se uspješno prilagodila digitalizaciji i ponudila virtualne i hibridne događaje kao zamjenu za okupljanja uživo.

Novinari na Weekendu

Što je zajedničko sportskim i istraživačkim novinarima? I jedne i druge pokreće strast za otkrivanjem novoga i entuzijazam prema izvanrednim idejama. Sportski i istraživački novinari zato su zaslužili biti gosti i panelisti najboljeg regionalnog festivala. Poznati svjetski sportski novinari s bogatim iskustvom prijenosa, komentiranja i pisanja o najboljim nogometnim utakmicama današnjice, razgovarali su o nogometu, fanovima i novim marketinškim kampanjama koje povezuju ljude. Nogomet je, kao najvažnija sporedna stvar na svijetu, zaludio nacije a prijenosi popularnih utakmica dosegli su status reality showa. Posjetitelji Weekenda iz prve su ruke mogli čuti kako su nastajale knjige o legendarnim sportašima, ali i vidjeti ekskluzivne promotivne materijale za nove sportske kampanje i projekte na kojima su mjesecima radile važne europske i američke medijske kuće. Istraživački novinari svoj posao shvaćaju jednako ozbiljno kao sportski, a njihove zadaće uključuju mijenjanje društvenih praksi, upozoravanje na nepravilnosti i poticanje pozitivnih promjena koje unaprjeđuju živote građana. Na svom su panelu hrvatski istraživački novinari priznali što im sve otežava borbu za javni interes – to su nerijetko i uvrede i prijetnje onih koje svojim radom razotkrivaju, ali i zaključili kako ih to ne sprječava da svakodnevno predano rade svoj posao i daju svoj doprinos promjenama u društvu.

Dok neki raspravljaju ni o čemu, Weekend podupire nova kreativna lica regije

Ovaj je Weekend poseban po koječemu, uz to što je i prvi održan nakon prošlogodišnje pauze, prvi je i po prilikama koje su dobili ambiciozni kreativci iz cijele regije. Oni maštoviti i talentirani su u svjetlu pozornice dobili priliku pokazati svoje zavidne vještine pisanja scenarija. Autori najkreativnijih priča osvojili su, ne samo gromoglasne ovacije publike koja je također mogla sudjelovati u izboru pobjednika, i to uz online ocjenjivanje, već i vrijedne nagrade. Panel ni o čemu bio je finale za zatvaranje Weekenda, a do zadnjeg mjesta ispunjena dvorana uživala je u pošalicama i prepucavanjima poznatih regijskih medijskih lica. Od pokušaja predviđanja budućnosti televizije, preko rasprava o PR-u, umjetnoj inteligenciji i državi kao (ne)prijatelju poduzetništva pa sve do novosti iz svijeta gejminga, aktivizma i psihologije, Weekend Media Festival je uz, kontroverzne rasprave i dobru atmosferu, slavio život, spojio nespojivo, potaknuo promjene i postavio trendove. Dok čekamo idući, svi posjetitelji se sa zadovoljstvom prisjećaju lijepih trenutaka ovogodišnjeg, najboljeg Weekenda u godini.