OD LJETA 2012.

Lufthansa uvodi direktne letove za Berlin za 49 eura

10.11.2011 u 14:11

Bionic
Reading

Od lipnja 2012. Lufthansa uvodi direktne letove iz Zagreba, Dubrovnika, Zadra i Splita za Berlin. Cijena u jednom smjeru iznosit će 49 eura uključujući takse

Otvaranjem nove zračne luke 'Willy Brandt', Berlin – Brandenburg u lipnju 2012., Lufthansa će pojačati linije sa 49 europskih destinacija i prvi put direktno povezati Hrvatsku s njemačkom metropolom. Nove zračne rute predviđaju devet letova tjedno, od čega četiri iz Zagreba, tri iz Zadra te po jedan iz Splita i Dubrovnika. Svi letovi uključivat će poslovnu i ekonomsku klasu.

'Hrvatska je fokus našeg najnovijeg projekta ekspanzije u Berlinu. Činjenica da baš Hrvatsku ističemo kao dodatak novoj berlinskoj mreži ujedno je i očit znak povjerenja u hrvatsko tržište', izjavio je na Ofer Kisch, generalni direktor Lufthansa Grupe za centralnu i srednju Europu, ističući da je vodeći njemački avioprijevoznik u 2011. na letovima iz i prema Hrvatskoj zabilježio rast broja putnika za preko 25 posto.

'Veliki potencijal vidimo u činjenici da najnovije tržišne analize pokazuju kako Hrvati imaju tendenciju putovanja za Berlin, poslovno ili privatno', dodao je Kisch.

Cijenom od 49 eura u jednom smjeru 'all inclusiv' Lufthansa će konkurirati niskotarifnim avioprijevoznicima poput Germanwingsa. 'Lufthansa želi biti konkurentna, ali istovremeno želi zadržati svoj visoki standard', naglasio je Kicsh.

'Nove cijene za put u jednom smjeru pružaju priliku za skupljanje putnih milja unutar najvećeg zrakoplovnog loyalty programa u Europi, Miles & More, džeparac za besplatnu prtljagu te kreativni catering u avionu', dodao je Kisch.