Nakon nešto manje od dva sata trgovanja srušio se na 1.450 bodova, uz dnevni minus od 3,1 posto. Među 13 dionica koje su pale u blokadu zbog drastičnog pada cijene najzastuupljeniji su brodari i građevinari.

Zasad je najaktivnija dionica T-HT-a koja je pretrpjela pad cijene od 3,16 posto na 188 kuna. Milijunske promete bilježe još Adris, Ericsson Nikola Tesla, IGH i Ingra. Povlaštena dionica Adrisa potonula na 175 kuna, uz promet od 2 milijuna kuna. Dionica Ericssona Nikole Tesle zasad se održava se iznad 1.000 kuna, ali pritisak prodavatelja sve je jači.

Dionice Ingre i IGH potpuno su izgubile podršku investitora. Ingrina dionica pala je u blokadu na cijeni od 55,07 kuna, a IGH je potonuo ispod psihološke granice od 3.000 kuna. Dionicom Atlantske plovidbe obustavljeno je trgovanje nakon što se cijena strmoglavila na 475 kuna.

Analitičari ističu kako priljev novih negativnih vijesti iz svjetskog gospodarstva i sa burza, uz kronično nisku likvidnost na domaćoj burzi, ne daju razloga za optimizam domaćim ulagačima.

'Ova situacija na burzi traje duže nego se moglo predvidjeti. Pretpostavljamo da će se preliti i na iduću godinu. Iako optimizma nema, i dalje ima ulagača koji smatraju da je ovo zaista niska razina cijena dionica i pomalo nadokupljuju svoje portfelje odabranim izdanjima', ističu u Argus vrijednosnicama.