JAVNI POZIV

Država prodaje zgrade, šume i zemljišta - pročitajte gdje!

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 18.06.2015 11:32
  • Objavljeno 18.06.2015 u 11:32
šuma

šuma

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) oglasio je u četvrtak prodaju 92 nekretnine u državnom vlasništvu, među kojima i 56 šuma u Poličniku kod Zadra, a zainteresirani ponude mogu dostaviti do 21. kolovoza do 14 sati, kada će se u sjedištu DUUDI-ja u Zagrebu one otvarati.

Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju tih nekretnina DUUDI je objavio na svojim web stranicama uz napomenu da se sve nekretnine prodaju u zatečenom stanju 'viđeno-kupljeno', kao i da svi zainteresirani uz ostalo moraju priložiti i dokaz o izvršenoj uplati jamčevine koja je uz početnu cijenu navedena za svaku nekretninu.

Najboljim ponuditeljem smatrat će se onaj koji ponudi najvišu cijenu, a ako ponuditelj čija se ponuda prihvati odustane od svoje ponude gubi pravo na jamčevinu.

Osim domaćih pravnih i fizičkih osoba, ponude mogu dostaviti i strani državljani, ali samo ako su državljani EU ili država sa kojima RH ima uspostavljen reciprocitet pri pravu na kupnju nekretnina s obzirom na državljanstvo kupca.

Početne cijene za oglašene nekretnine kreću se od najmanjih nešto iznad 9.000 kuna za zgradu od 7 četvornih metara u Frankopanskoj ulici u Ludbregu, do najviših nešto malo iznad 3 milijuna kuna za više povezanih oranica u Dugom Selu.

Među nekretninama s najvišim oglašenim početnim cijenama od 2,9 milijuna kuna su i oranica u Vinkovačkom Novom Selu te povezane oranica i više livada u Dvoru (kod Siska).

Za 56 šuma u Poličniku početne cijene kreću se između nešto više od 90 tisuća do 100 tisuća kuna. Među ostalim oglašenim nekretninama ima brojnih pašnjaka na različitim lokacijama po Hrvatskoj te voćnjaka, ruševnih kuća, dvorišta, zgrada, parkirališta, štala i drugog.

Javni poziv u cijelosti možete pročitati ovdje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!