CEDEVITA I NATURAVITA

Atlantic Grupa prodala biznis s čajevima Spider grupi

22.12.2015 u 15:38

Bionic
Reading

Atlantic Grupa prodala je svoje poslovanje s čajevima dugogodišnjem partneru Spider grupi s kojom nastavlja partnerstvo u distribuciji

Transakcija podrazumijeva objedinjenje asortimana pod jedinstvenim brendom Naturavita koji će se od 1. siječnja 2016. naći u vlasništvu Spider grupe, a strateška suradnja dviju kompanija nastavlja se kroz partnerstvo u distribuciji. Atlantic Grupa posredstvom svoje distributivne mreže nastavlja s distribucijom ukupnog asortimana čajeva na svim tržištima gdje je on do danas bio prisutan, u maloprodaji i HoReCa kanalu.

Atlantic Grupa donijela je odluku o izdvajanju i prodaji ukupnog poslovanja čajevima kako bi se poslovni fokus Cedevite d.o.o. u cijelosti posvetio osnovnom poslovanju – vitaminskim instant-napicima. Čajevi pod brendovima Cedevita i Naturavita imaju udio od 15,5 posto i drugi su igrač na hrvatskom tržištu. U okviru Spider grupe, novog vlasnika s ekstenzivnim iskustvom i ekspertizom u proizvodnji čajeva, asortiman će dobiti dodatan fokus.

Spider grupa vodeći je regionalni proizvođač i prerađivač ljekovitog i aromatičnog bilja te proizvoda na bazi ljekovitog bilja, sa sjedištem u Pitomači. Spider grupa okuplja tvrtke Jan spider d.o.o. (prerada ljekovitog i aromatičnog bilja), Herbarium d.o.o. (opremanje gotovih proizvoda), Biofarmu d.o.o. (uzgoj ljekovitog bilja), Đoltu d.o.o. (uzgoj ljekovitog bilja u kooperaciji i otkup) u jedinstven koncept - od polja do stola.

Tvrtka na vlastitim poljima uzgaja ljekovito bilje za potrebe proizvodnje čajeva i proizvoda na bazi ljekovitog bilja, a cijeli je proces zatvoren unutar vlastitih kapaciteta.