Designworks

Zgrada dizajnirana automobilskim korisničkim iskustvom? BMW predstavio Forbes International Tower

14.11.2023 u 08:31

Bionic
Reading

Toranj u Kairu će postati prekretnica u održivom urbanom razvoju na Bliskom istoku. Ideja iza koncepta arhitekata Adriana Smitha i Gordona Gilla za zgradu visoku 230 metara bila je stvoriti jedinstvenu modernu simbiozu između arhitekture i okoliša

Designworks, inovacijski studio BMW Grupe, izabran je od strane Magnom Propertiesa za razvojne programere za partnera u stvaranju emocionalno privlačnog dizajna za fasadu novog Forbesovog međunarodnog tornja u Egiptu. Toranj će postati prekretnica u održivom urbanom razvoju na Bliskom istoku.

Ideja iza koncepta arhitekata Adriana Smitha i Gordona Gilla za zgradu visoku 230 metara bila je stvoriti jedinstvenu modernu simbiozu između arhitekture i okoliša. U skladu s ovim konceptom, tim Designworks će integrirati značajke kao što su refleksija, osvjetljenje i digitalna interaktivnost u svoj dizajn kako bi se stvorio skladan osjećaj međusobne povezanosti između zgrade, okoliša i stanara i posjetitelja zgrade.

Designworks će također preuzeti dizajn kontinuiranog putovanja korisnika preko svih fizičkih i digitalnih dodirnih točaka parka za punjenje električnih vozila. Za ovaj projekt, tim će se oslanjati na proces dizajniranja iskustva BMW Grupe, koji je usmjeren na potrebe kupca. Izvršni direktor tvrtke Magnom Properties, Maged Marie, komentira: 'Suradnja s Designworksom savršeno je usklađena s našom vizijom stvaranja apsolutno iznimnog iskustva - onog koje integrira inovativne tehnologije kako bi posjetiteljima pružili potpuno novi dojam zgrade, kako izvana tako i iznutra.'

O Designworksu

Designworks je studio za inovacije BMW Grupe i globalno kreativno savjetovanje na raskrižju dizajna, tehnologije i inovacija. 'Arhitekti budućnosti' usredotočeni su na dizajn mobilnosti, proizvoda i digitalnog života, kao i savjetovanje o strateškom dizajnu. Nekada neovisni kreativni studio preuzeo je BMW Group 1995.

Designworks djeluje kao pokretačka snaga za sve marke matične tvrtke i kao pokretač inovacija za veliki broj klijenata iz širokog spektra industrija, kao što su IT i potrošačka elektronika, zrakoplovna tehnologija, medicinski sektor i sektor zaštite okoliša te industrija načina života i sporta.

Studio je 1972. u Malibuu u Kaliforniji osnovao Chuck Pelly. Holger Hampf na čelu je konzultantske agencije od 2017. godine.

Poslovni toranj od 55 katova, planiran u partnerstvu s Forbesom, bit će dio nove administrativne i financijske četvrti Kaira. S ukupnim prostorom većim od 100.000 m², postavit će novi standard za održivu arhitekturu. Sveobuhvatni cilj je smanjiti ugljični otisak zgrade i postići najviše certifikate za ekološku gradnju.

  • +4
BMW predstavio Forbes International Tower u Kairu Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW

'BMW Grupa je bila prvi svjetski proizvođač automobila koji je imao vlastitog dužnosnika za zaštitu okoliša i danas je održivost u središtu fokusa tvrtke – daleko izvan automobila', primjećuje Holger Hampf, voditelj Designworksa. 'Kao podružnica BMW Grupe, ponosni smo što smo uključeni u dizajn za Forbes International Tower. Naše je čvrsto uvjerenje da dizajn visoke kvalitete može doprinijeti promjeni načina razmišljanja i ponašanja kupaca, promičući odgovornije djelovanje.'

Forbesov međunarodni toranj u Egiptu trebao bi biti dovršen 2027. godine. Dodatni komercijalni tornjevi ovog tipa planiraju se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji.