SVJETSKA PREZENTACIJA

Pratite impresivno predstavljanje novog Golfa 8!

24.10.2019 u 18:42

Bionic
Reading

U posljednjih 45 godina proizvedeno je više od 35 milijuna primjeraka VW Golfa, a kako će izgledati svjetska prezentacija nove 'osmice' provjerite na našim stranicama uživo

I dok svijet nestrpljivo očekuje svjetsku prezentaciju najnovije, osme generacije Volkswagen Golfa, koja će se večeras u 18,30 sati odvijati u sjedištu Vokswagena u njemačkom Wolfsburgu, nudimo svim čitateljima tportala pravu poslasticu. Naime, jednim klikom na ovaj link moći ćete pratiti uživo u live streamu ovaj spektakularan događaj.

Upravo se odvijaju generalna proba i posljednje pripreme za večerašnju prezentaciju, kada će novi Golf zauzeti svoje mjesto na pozornici. 'Život se događa s Golfom' slogan je marketinške kampanje njemačkog proizvođača automobila -Volkswagena.

A live prijenos započinje izvještajem s 'Crvenog tepiha', gdje - kao na glavnim filmskim premijerama - prezentatori dočekuju goste i razgovaraju s dolaznim gostima i VIP osobama. Očekuje se šest stotina gostiju, među kojima trener njemačke nogometne reprezentacije Joachim 'Jogi' Löw, pjevač Peter Maffay, bivši vozač utrke Hans-Joachim Stuck, kao i filmski producent Oliver Berben i brojni drugi glumci.

Lokacija događaja također je impresivna: pozornica je 20 metara široka i 8 metara duboka. Predstavit će se pet novih modela i svih sedam povijesnih modela. Iza njih bit će osvijetljeni video zid satavljen od 790 LED modula (širine 20 i visine 5 metara) s točno 16.381.440 piksela.

Osma generacija Golfa slijedi snažne korake, jer niti jedan drugi europski automobil nije se češće prodavao. A evo i zbirne slike njegovih sedam slavnih prethodnika, koji su oblikovali imidž marke Volkswagen u posljednjih 45 godina. 'Bez obzira koja generacija: tajna uspjeha Golfa bila je i zbroj njegovih karakteristika: savršen pratilac svakodnevnog života koji utjelovljuje svestranost, funkcionalnost, pouzdanost i kvalitetu kao niti jedan drugi automobil', kaže Dieter Landenberger, šef odjela baštine u sjedištu Volkswagena u Wolfsburgu.

Od svojeg predstavljanja 1974. godine smatran je poslovičnim prethodnikom kompaktne klase, koja je ubrzo skovana u 'klasu golf' i to s dobrim razlogom, jer je Golf nedvojbeno svjetski bestseler.

Osnova za sljedeći Golf je ažurirana verzija svestrane MQB platforme koju koristi današnji model. VW insajderi sugeriraju da će koristiti veći postotak lakog metala od postojeće strukture za smanjenje težine od 50 kg. Također se kaže da planirane izmjene procesa izgradnje pružaju moderniju proizvodnju i skraćeno vrijeme proizvodnje kao dio strategije usmjerene na poboljšanje ekonomičnosti razmjera i profitabilnosti najprodavanijeg VW-ovog modela.