550 KM AUTONOMIJE

Ovo je Volkswagenov električni automobil koji će koštati kao dizelski Golf

19.12.2018 u 11:02

Bionic
Reading

Volkswagen užurbano dovršava projekt električnog automobila za mase izrađenog na novoj platformi MEB. Nijemci su trenutno u fazi testiranja konačne izvedbe, a pronašli su vremena i za fotografiranje zakamufliranog prototipa

O kompaktnom automobilu C-segmenta već imamo podosta informacija, no svakodnevno pristižu nove. Tako je član uprave Jurgen Stackmann putem vlastitog profila na Twitteru potvrdio kako će automobil imati autonomiju od 550 km po standardu NEDC, što bi po strožem WLTP-u trebalo značiti da će njemački automobil s jednim punjenjem moći prevaliti oko 470 km.

Automobil za kojeg se spekulira kako će ponijeti ime Neo koštat će kao moderni Golf dizel, što znači da bi cijena trebala iznositi između 23.875 i 34.550 eura, a Top Gear piše i kako će vozilo biti dostupno s različitim baterijskim paketima raspona kapaciteta od 48 kWh do 111 kWh.

Osnovni model s jednim punjenjem trebao bi prevaljivati udaljenost od 330 km.

Nadolazeći automobil izrađivat će se na spomenutoj platformi za električna vozila MEB, te će imati bateriju s vodenim hlađenjem koja podržava brzo punjenje na punjačima od 125 kW. To znači da bi pri maksimalnoj brzini punjenja 30 minuta trebalo biti dovoljno za povećanje kapaciteta baterije od 80 posto.

Budući kupci Volkswagenov električni automobil za mase moći će naručiti već na proljeće iduće godine. Proizvodnja bi trebala krenuti u treće kvartalu 2019, a isporuka prvih vozila krajem 2019, odnosno početkom 2020.

  • +3
Volkswagen I.D. Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen