GLOBALNI REBRANDING

Ovo je novi logo Volkswagenovih nabrijanih R modela

07.10.2019 u 14:14

Bionic
Reading

Ova dizajnerska promjena je došla u sklopu nedavnog, velikog rebrandinga tradicionalnog Volkswagenovog loga od prije mjesec dana

Volkswagen je danas predstavio novi logo najsportskijih modela u portfelju Volkswagen. Od 2002. godine, R modeli se osjećaju kao 'kod kuće' na trkaćim stazama diljem svijeta, a osim motora visokih performansi nudili su svojim vlasnicima kombinaciju svakodnevne upotrebljivosti i stilske jednostavnosti. Uz Golf R u četiri generacije, portfelj uključuje Passat R36, Touareg R50, Scirocco R i Golf R kabriolet. Osim Golfa R i Golfa R Variant, trenutno je dostupan i novi T-Roc R.

Ova dizajnerska promjena je došla u sklopu nedavnog, velikog rebrandinga tradicionalnog Volkswagenovog loga od prije mjesec dana. Novi R logo simbolizira novi početak marke. Moderniji je, jasan i uglađen te sveden na svoje bitne komponente, može se koristiti u različite svrhe, a posebno je pogodan za digitalne medije. Novi logotip razvijen je u dizajnerskom centru Volkswagen. Dizajnerski tim Klausa Bischoffa razvio je novi R logo zajedno s Tehničkim razvojem i Volkswagen R Marketing timom.

Novi logotip tvrtke karakterizira netaknuta širina linija i jasno vodoravni raspored s dinamičkim krivuljama. Nadalje, istaknuta dijagonalna linija služi kao sjajan kontrast te na taj način naglašava ukupnu progresivnost marke. Izduženi R stvara širi, snažniji dojam i definira predanost performansama i ekskluzivnosti njemačkog proizvođača automobila.

Klaus Bischoff, šef Volkswagenovog dizajna, objašnjava: 'R označava atletski vrh našeg programa modela, a R logotip izražava i estetiku i sportsku izvedbu. Istodobno, dobiva i na razini jasnoće i karizme, kao što je i novi logo marke Volkswagen.'

Redizajnirana R-Line oznaka prvi put će se moći vidjeti na modelu Atlas Cross Sport R-Line u Sjevernoj Americi. Vozilo, koje je u proljeće predstavljeno kao konceptni automobil na međunarodnom sajmu automobila u New Yorku, svoju će svjetsku premijeru proslaviti 11. listopada ove godine.

Inače, ova promjena dolazi uoči dogoiščekivane svjetske premijere novog Golfa 8, koja će se dogoditi 24. listopada ove godine. Kompaktni bestseler osme generacije oslanja se na modernu tehnologiju i ekonomičnije motore.

Kako bi još jednom povećali uzbuđenje i iščekivanje premijere VW Golfa 8, Wolfsburg je objavio novu fotografiju prototipa.

  • +5
Novi logo VW R modela Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen