general motors

Odgođena premijera GMC Hummer EV-a: Novi datum nepoznat

30.04.2020 u 08:14

Bionic
Reading

Debi Hummer EV-a, koji se trebao održati 20. svibnja, najnoviji je u nizu automobilskih događaja koji je odgođen posljednjih mjeseci zbog pandemije koronavirusa

Američki proizvođač automobila General Motors objavio je kako će odgoditi dugoočekivanu svjetsku premijeru svog potpuno električnog terenca GMC Hummer EV-a zbog pandemije koronavirusa.

Debi Hummer EV-a, koji se trebao održati 20. svibnja, najnoviji je u nizu automobilskih događaja koji je odgođen posljednjih mjeseci zbog COVID-19, bolesti uzrokovane koronavirusom. Sajam automobila u Ženevi, kao i mnogi drugi, premijera Cadillaca Lyriq također su otkazani ili odgođeni. GM je rekao da će odložiti premijeru i da su razvojni radovi na GMC Hummer EV-u 'na pravom putu i neizmjenjeni'. Novi GMC Hummer EV trebao bi izaći na tržište 2021., a datum nove premijere još nije preciziran.

GMC HUMMER EV | 'The Quiet Revolution Charges On' Izvor: Promo fotografije / Autor: GMC

Ranije ove godine, GM je objavio da vraća legendarni terenac Hummer u novom, električnom obliku. Od najave povratka Hummera s električnim pogonom, GM je najavljivao ovaj 'super truck' u nekoliko videozapisa, uključujući 30-sekundni Super Bowl oglas za Hummer pod nazivom 'Tiha revolucija' u kojem je glumila glavna NBA zvijezda LeBron James.

GM nije objavio osnovnu cijenu ovog novog vozila, iako je otkrio tek neke detalje njegovih tehničkih karakteristika, uključujući podatak da će njegova snaga biti oko 1000 konjskih snaga, imati ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96,56 km/h) od 3 sekunde i nevjerojatni okretni moment od 15.592 Nm (11.500 lb.ft.).

Iako postoji mnogo render slika kakav bi mogao izgledati doista novi električni Hummer EV, zanimljiva je analiza napravljena na web stranici insideevs.com, na kojoj se u maštovitom video uratku može vidjeti razlika dva koncepta budućeg GMC Hummer EV-a. Ipak, njihovo je predviđanje više bazirano na Hummer HX konceptu koji je General Motors predstavio na međunarodnoj izložbi automobila NAIAS u Detroitu 2008. godine.

Ovako bi trebao izgledati novi GMC Hummer EV, ako je suditi prema stanici insideevs.com Izvor: Promo fotografije / Autor: TRICKSTA

Hummer EV će se proizvoditi u tvornici za montažu Detroit-Hamtramck u Michiganu, SAD. GM je ranije objavio da planira uložiti 2,2 milijarde dolara u svoje postrojenje za montažu u Detroit-Hamtramcku za proizvodnju potpuno električnih terenaca i SUV-ova, kao i autonomno vozilo koje je predstavila njegova podružnica Cruise. Tada je proizvođač automobila rekao da će uložiti dodatnih 800 milijuna dolara u alat za dobavljače i druge projekte povezane s pokretanjem novih električnih terenaca.