Prije premijere

Objavljene su prve fotografije kabine Porsche Taycana, ovo izgleda brutalno!

28.08.2019 u 09:03

Bionic
Reading

Taycan, veliki konkurent modela Tesla S, dobiva ukupno četiri ekrana koji bi ga trebali učiniti najkonektivnijim i najmodernijim automobilom koji je Porsche napravio

Porsche je otkrio unutrašnjost modela Taycan, svog prvog potpuno električnog automobila, uoči javnog predstavljanja na sajmu automobila u Frankfurtu sljedećeg mjeseca.

Porsche Taycan na stazi Nürburgring Nordschleife Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

Kabina podiže dizajn i tehnologiju marke na novu razinu, a bazira se na četiri digitalna displeja, uključujući zakrivljeni, samostojeći 16,8-inčni zaslon vozača koji se može podesiti i to je prvi Porscheov potpuno digitalni zaslon na instrumentnoj ploči.

S desne strane Taycan ima 10,9-inčni infotainment zaslon na kojem se upravlja navigacijom, glazbom i funkcijama povezivanja. S desne strane, što je jedinstveno za Porsche, nalazi se opcijski ekran iste veličine za putnike. Ne može upravljati voznim funkcijama, ali im omogućuje nezavisno programiranje satelitsko-navigacijskih i medijskih značajki.

No to nije sve, na središnjoj konzoli nalazi se 8,4-inčni okomiti zaslon, postavljen pod kutom s dodirnom pločom kako bi se pomoglo u kontroli gornjeg zaslona. Za razliku od gornja dva zaslona koji su osjetljivi na dodir, nudi brze povratne informacije za poboljšanje upotrebljivosti u pokretu.

Bežična ažuriranja softvera over-the-air isto tako su omogućena na Taycanu. Kupci će dobiti i besplatnu šestomjesečnu pretplatu na Apple Music, a uključena je i integracija Apple CarPlay. Funkcija Android Auto ipak nije dostupna.

Unatoč izrazito visokotehnološkom pristupu, klasične Porscheove značajke poput vrhunskog analognog sata i dalje su prisutne.

  • +3
Porsche Taycan Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche