PREMIJERA

Novi Hyundai i10 premijerno predstavljen u Lisabonu: Maleni gradski automobil pod sloganom 'Go Big'

04.02.2020 u 13:35

Bionic
Reading

Kao i prethodna generacija modela, potpuno novi i10 dizajniran je, razvijen i proizveden u Europi, a na hrvatsko tržište stiže već krajem veljače

Početkom siječnja potpuno novi Hyundai i10 premijerno je predstavljen u Lisabonu, Portugal, a prvi modeli novog Hyundaija i10 na hrvatskom tržištu očekuju se već krajem veljače. Novi Hyundai i10 bit će dostupan već od 79.990 kuna u verziji 1.0 MPI 5MT i opremi Select, osvježenog dizajna te s mnoštvo nove tehnologije i sigurnosnih značajki.

Od svog predstavljanja 2008. godine, i10 je uspješna priča za Hyundai u Europi. Kao i prethodna generacija modela, potpuno novi i10 dizajniran je, razvijen i proizveden u Europi. Vanjski dizajn odražava njegov mladenački duh, istovremeno osiguravajući beskompromisnu dostupnost i udobnost kako bi ponudio raznolike značajke za sve tipove korisnika u njihovim svakodnevnim aktivnostima. U kombinaciji s jednom od najopsežnijih ponuda sigurnosne opreme u A-segmentu, novi Hyundai i10 nudi kompletan paket.

'Model i10 je uvijek bio jedan od naših pokretača prodaje i povijesna baza rasta Hyundaija u Europi. Uvodeći ovaj novi model zadržavamo kupce koji traže automobil A-segmenta.Potpuno novi Hyundai i10 najnoviji je primjer naše demokratizacije novih tehnologija za naše kupce. Kako bi odgovarali današnjim potrebama kupaca, automobili moraju rasti na više načina. On se možda čini kao mali automobil, ali i10 je zapravo veliki iskorak u segmentu. Zbog toga ga lansiramo sa sloganom: 'Go Big'.', rekao je Andreas-Christoph Hofmann, potpredsjednik za marketing i proizvode Hyundai Motor Europe.

Dinamičan i elegantan dizajn

Potpuno novi i10 odlikuje se mladenačkim i dinamičnim dizajnom koji nudi kontrast mekih površina i oštrih linija. Njegov vizualni stav pojačan je spuštenim krovom i širom karoserijom, dok široka prednja rešetka koja uključuje okrugla LED dnevna svjetla izražava sportski karakter. Vozači se također mogu odlučiti za novo dizajnirane opcijske 16-inčne aluminijske naplatke.

Dizajn unutrašnjosti ostavlja mladenački dojam bez ugrožavanja upotrebljivosti. Velika površina na komandnoj ploči prikazuje 3D uzorak 'saća' što unosi vizualnu zanimljivost u cijeli interijer.

Prostranost i praktičnost

Novi i10 nudi mnoštvo praktičnih značajki za vozača, a dostupan je kao četverosjed ili peterosjed. Zahvaljujući povećanom međuosovinskom razmaku (+20 mm), povećan je i prostor za putnike.

Novi i10 ima nižu bočnu liniju, sprijeda (-11 mm) i straga (-13 mm) pruža vozačima bolji pregled ceste s obje strane, kao i elegantniji dizajn. U kombinaciji s C-stupom koji zaklanja manje vidnog polja, sada 11,9° naspram prijašnjih 13,1°, vozači imaju bolju vidljivost prilikom manevriranja i parkiranja.

S obujmom od 252 litre, prostor za prtljagu u i10 jedan je od najboljih u segmentu. Utovarni prag je snižen za 29 mm, što vozačima olakšava ukrcaj stvari. Dvostruko dno prtljažnika i preklopiva stražnja sjedala dodatne su značajke koje doprinose praktičnosti modela.

Novi i10 dostupan je s kamerom za vožnju unatrag, koja pomaže vozačima prilikom parkiranja. Kada je odabran hod 'unatrag', vozači mogu vidjeti kretanje automobila na središnjem zaslonu.

Po udobnosti i povezivosti vodeći u klasi

Nove značajke povezivosti, uključujući Apple CarPlay i Android Auto, čija je funkcija dostupna ovisno o tržištu, čine novi i10 liderom u svojoj klasi. Integrirani su u 8-inčni zaslon u boji, najveći u segmentu, a dostupno je i bežično punjenje. U međuvremenu, Bluelink Telematics sustav pruža vozačima značajne prednosti u pogledu sigurnosti, kontrole i povezanosti putem aplikacija.

Bogat sigurnosni paket

Novi i10 opremljen je najnovijim Hyundai SmartSense sustavima aktivne sigurnosti i pomoći u vožnji što donosi najcjelovitiji sigurnosni paket u segmentu. To uključuje sustav za izbjegavanje sudara (FCA) i sustav automatskog paljenja dugih svjetala (HBA), sustav zadržavanja vozila u voznom traku (LKA), sustav upozorenja o umoru vozača (DAW) i sustav inteligentnog upozorenja o ograničenju brzine (ISLW).

Zabava u vožnji i N Line verzija

Potpuno novi i10 bit će dostupan pri lansiranju s dva benzinska motora: 1,0-litrenim MPi trocilindričnim motorom sa 67 KS i 96 Nm nudi maksimalnu brzinu od 156 km/h te 1,2-litrenim MPi četverocilindričnim motorom s 84 KS i 118 Nm okretnog momenta uz maksimalnu brzinu od 171 km/h.

Oba motora su dostupna s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa ili automatiziranim ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa (AMT). U usporedbi s tradicionalnim automatskim mjenjačem, AMT povećava učinkovitost zahvaljujući svojoj manjoj masi i smanjenom trenju.

Hyundai također predstavlja novu i10 N Line verziju, koju pokreće ekskluzivni 1,0-litreni Turbo GDi motor sa 100 KS i 172 Nm okretnog momenta za povećane performanse u vožnji. Potpuno novi i10 N Line nudi dinamične dodatke, jedinstvene sportske odbojnike i rešetku, te interijer inspiriran Hyundaijevim 'N' odjelom.

  • +20
Hyundai i10 Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai