extreme e

Nenadmašan reli rekorder u akciji: Sébastien Loeb nastupa za ABT CUPRA XE na dvostrukoj utrci na Sardiniji

13.09.2023 u 14:30

Bionic
Reading

Loebu se za volanom pridružuje zvijezda u usponu Klara Andersson, koja na stazu donosi sve svoje iskustvo iz Svjetskog prvenstva u reli krosu i Extreme E, jačajući predanost tima konkurentnosti

ABT CUPRA XE ponovno se udružuje s renomiranim rekorderom, deveterostrukim svjetskim prvakom u reliju, vozačem Sébastienom Loebom za pretposljednju utrku X Prix u Extreme E prvenstvu na Sardiniji od 16. do 17. rujna. Loebove fenomenalne vještine pomoći će timu u borbi na novo dizajniranoj trkaćoj stazi i borbi za pobjedu tijekom 7. i 8. utrke sezone.

Sébastien Loeb jedva čeka da se vrati za volan i pogura tim naprijed: 'Sjajno je vratiti se s timom ABT CUPRA XE na Sardiniji na još dvije utrke. Jako se veselim ponovnom susretu s Klarom i ekipom jer imam jako lijepe uspomene od prošlog puta. Nismo imali rezultate koje smo očekivali i koje smo vjerojatno zaslužili pa ćemo ovaj put dati sve od sebe da budemo bolji.'

ABT CUPRA XE na Extreme E utrci na Islandu Izvor: Promo fotografije / Autor: CUPRA

Loebu se za volanom pridružuje zvijezda u usponu Klara Andersson, koja na stazu donosi sve svoje iskustvo iz Svjetskog prvenstva u reli krosu i Extreme E, jačajući predanost tima konkurentnosti.

'Izuzetno sam uzbuđen što se vraćam na Sardiniju sa Sebom uz mene. Pružili smo stvarno dobre izvedbe prošli put, ali bušenje guma i loša sreća s pozicijama na gridu stajali su između nas i postolja. Željni smo da se vratimo s nekim nedovršenim poslom i dat ćemo sve od sebe da iz toga izvučemo najbolje. Sviđa mi se utrka na Sardiniji jer je zabavna za vožnju, ali i vrlo neumoljiva. Događaj u srpnju pokazao je da podloga i Sebu i meni prilično dobro odgovara,' rekla je Klara Andersson.

Italija je stalna pojava u kalendaru prvenstva Extreme E, jer je bila domaćin utrka u sve tri sezone od inauguralne godine prvenstva 2021. Već je bila domaćin 5. i 6. utrke Island X Prixa ove sezone, što nedvojbeno dokazuje da je Sardinija mjesto koje donosi dramu, a sljedeće utrke sigurno će donijeti uzbuđenje na novo dizajniranoj trkaćoj stazi posebno za sljedeći događaj.

Extreme E Championship također će nastaviti podizati svijest o klimatskoj krizi, koristeći off-road električne utrke u prirodnim okruženjima pod prijetnjom klimatskih promjena kako bismo istaknuli kako možemo spriječiti daljnju štetu i pridonijeti održivosti.

Ove godine Sardinija se tijekom ljeta suočavala s brojnim izazovima kao rezultat toplinskog vala diljem južne Europe. Temperature u središnjem Sredozemlju dosegle su rekordne razine – s maksimumima do 46°C.

Utrke 7 i 8 bit će smještene u Capo Teulada u Sulcis-Iglesienteu, na samom južnom kraju Sardinije, a domaćini će biti u suradnji s Automobile Club d’Italia, Regione Sardegna i talijanskom vojskom 16. i 17. rujna.