posprdna objava

Musk s podsmijehom reagirao na rekorde Rimčeve Nevere, nije dugo trebalo čekati na odgovor

18.05.2023 u 21:50

Bionic
Reading

Hiper automobil Rimac Nevera u jednom danu oborila je čak 23 svjetska rekorda, korištenjem ultimativnim testom performansi hiper automobila, a nije prošlo dugo da je na objavu reagirao i milijarder Elon Musk

Na testnoj stazi u Njemačkoj, Nevera je osigurala ukupno 23 neovisno potvrđena brzinska rekorda i – kao i svoju nedavnu titulu za najveću brzinu serijskog električnog automobila – Nevera sada drži titulu za najviše rekorda performansi oborenih u jednom danu, izvijestili su jučer iz tvrtke.

Rekordi su oboreni na testnom poligonu Automotive Testing Papenburg (ATP) u Njemačkoj koristeći njegove dužine od 4,0 km, a neovisno su ih potvrdili predstavnici kompanija za mjerenje performansi vozila, Dewesoft i RaceLogic. Oba verifikatora imala su timove na licu mjesta kako bi podržali aktivnosti obaranja rekorda i osigurali da je njihova oprema u automobilu u savršenom radnom stanju.

Tijekom svog rekordnog dana, Nevera je, tvrde iz tvrtke, nadmašila vlastite službene specifikacije, zabilježivši 0-60 mph za 1,74 sekunde (u usporedbi s 1,85 sekundi). Svi rekordi ubrzanja postignuti su standardnim rolloutom od jedne stope te koristeći cestovne Michelin Cup 2 R gume na normalnom (nepripremljenom) asfaltu.

  • +17
Rimac Nevera Izvor: Promo fotografije / Autor: Philipp Rupprecht

Potpunu listu postignutih rekorda možete pogledati na ovom linku.

Što se kategorije hiperautomobila iz radionice Muskovih inžinjera tiče, jedan zaljubljenik u Teslu upitao je na Twitteru Muska može li njihovo vozilo nadmašiti ove brojke? Musk mu je kratko odgovorio: LOL.

Tijekom Cyber Roundup-a 2023. dioničar Tesle pitao je Elona Muska o potpuno električnom superautomobilu sljedeće generacije. Musk je priznao da je kašnjenje Roadstera razlog za zabrinutost, ali je također uvjerio sudionike događaja da je u tijeku rad na nadolazećem vozilu.

'Očekujemo dovršetak inženjeringa i dizajna sljedeće generacije Tesla Roadstera ove godine. Nadamo se da ćemo pokrenuti proizvodnju, što nam nije obveza, ali nadamo se da ćemo je započeti sljedeće godine,” rekao je Musk.

Nije trebalo čekati dugo na Rimčev odgovor Musku koji mu je na Facebooku kratko poručio, umirući od smijeha: ROFL.