domaći startup

Rimac i Mur uložili u novu tvrtku, evo čime se planiraju baviti

15.05.2023 u 12:49

Bionic
Reading

Mate Rimac i Sandro Mur uložili su u food-tech startup Juicefast braće Dravinec

Njihove će investicije omogućiti Juicefastu da nastavi razvijati inovativnu tehnologiju proizvodnje te da se proširi na ostatak europskog tržišta. Juicefast je food-tech startup koji je pronašao način za kompletno nutritivno rješenje s hladno cijeđenim sokovima i nutritivno izbalansiranim obrocima. Osnovali su ga početkom 2020. braća David i Marko Dravinec. Od tada uspješno raste na domaćem tržištu i osvaja sve više ljubitelja zdravog života i prehrane.

Sve što Juicefast proizvodi je 100 posto prirodno, bez aditiva i konzervansa, a sigurnost proizvoda postiže se korištenjem najmodernije tehnologije obrade visokim tlakom.

Ova Rimčeva i Murova investicija samo je još jedan primjer ulaganja svjetskih poduzetnika u mlade domaće tvrtke i poticanja rasta startup ekosustava u Hrvatskoj.

'U posljednjih nekoliko godina podržao sam i investirao u nekoliko domaćih poslovnih poduhvata u ranim fazama, s ciljem jačanja domaćeg startup ekosustava. Kada razmatram koga podržati, najvažniji mi je tim iza projekta, skalabilnost izvan granica Hrvatske i potencijal utjecaja na rast hrvatskog gospodarstva i stvaranje radnih mjesta. Priča o mom ulasku u Juicefast dosta je neobična. David mi je poslao kratak mail u kojem je predstavio sebe i brend. Iako dobivam velik broj sličnih mailova, želio sam saznati više o Juicefastu jer se odmah vidi kada netko zna što radi i profesionalno pristupa. Kada smo se upoznali, prepoznao sam potencijal projekta i Davidovu strast potkovanu s upornošću koja je potrebna za stvaranje tvrtke. David i ekipa imaju jasnu viziju razvoja, a vjerujem da će tržište na kojem se nalaze biti sve važnije i veće u budućnosti. Nakon prvog upoznavanja, brzo smo dogovorili investiciju', izjavio je Rimac.

Osnivač tvrtke Bellabeat i poznati investitor Sandro Mur, koji je svojim poslovnim instinktom i strašću za tehnologijom postao jedan od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika, želi pomoći mladim startupima da ostvare svoje snove.

'Juicefast je brend čije sam proizvode prije svega privatno koristio, a onda sam kroz vrijeme shvatio koliki potencijal postoji u cijeloj priči. Navikli smo da je tech sektor područje u kojem se događaju najveći iskoraci u startup industriji, ali ja sam siguran da su zdrave životne navike i sve ono što Juicefast predstavlja - budućnost. Imaju viziju i strast, a sada, uz našu podršku i resurse, i priliku da se šire i rastu. Ovo je samo još jedan korak prema stvaranju uspješnih hrvatskih brendova koji će osvojiti svijet', rekao je Mur.

'Na tržištu Hrvatske do sada imamo više od 50.000 klijenata i više od 500 mjesečnih pretplatnika. Nedavno smo otvorili i tržište Slovenije, gdje također očekujemo odlične poslovne rezultate. Tvrtka trenutno ima 20 zaposlenih, ali planiramo i nova zapošljavanja. Do sada smo prodali već preko 3.000.000 bočica soka, što je dosta fora informacija', kazao je osnivač Juicefasta David Dravinec.