london taxi

LEVC lansira svoju novu globalnu EV tehnologiju: Napredna modularna platforma SOA

05.05.2023 u 15:06

Bionic
Reading

Inovativna, fleksibilna prostorno orijentirana arhitektura (SOA) optimizira prostor u vozilu i potpuno je konfigurabilna arhitektura dizajnirana da odgovara svijetu koji se stalno mijenja. Omogućuje i pogon na prednje, stražnje ili sva 4 kotača

Većina vas je sigurno upoznata s legendarnim taksi vozilima koja operiraju prijestolnicom Velike Britanije, Londonom. Nekad su to bila prilično zastarjela i ekološki prilično neracionalna vozila za javni prijevoz putnika prometom zagušenim velegradom, no danas je riječ o potpuno električnim vozilima s nula lokalnih emisija CO2.

Tvrtka koja proizvodi ta ekološki prihvaćena vozila, LEVC (London Electric Vehicle Company), započinje značajno novo poglavlje u svojoj povijesti, postavljajući svoj smjer za sljedeće desetljeće i dalje. Lansiranje njihove inovativne nove tehnologije čisto električnih vozila osigurat će temelj njegove transformacije iz vrhunskog proizvođača taksija u vodećeg pružatelja rješenja za e-mobilnost.

S više od stoljeća 'mobilnosti' u svom DNK-u, LEVC je bio fokusiran na zadovoljavanje potreba društva prijevozom ljudi po urbanim područjima, u namjenski izgrađenim vozilima, prateći svoje korijene sve do 1908. Od početka, LEVC-ova vozila su dizajnirana imajući na umu jedno temeljno načelo: namjenska rješenja.

Nadovezujući se na ovo naslijeđe bez premca, nova strategija LEVC-a omogućit će pametnu, zelenu, sigurnu i pristupačnu mobilnost za sve, kroz novu ponudu najsuvremenijih električnih vozila, pod svojom vizijom – 'održiva budućnost mobilnosti, za bolji svijet'.

SOA globalna modularna EV platforma

Naglašavajući ovu predanost, LEVC danas otkriva temelj za novu generacija novih proizvoda, njihova najsuvremenija nova EV platforma – prostorno orijentirana arhitektura (Space Oriented Architecture ili aSOA). Razvijena u suradnji s Geely Holding Group, SOA je modularna i skalabilna, prva svjetska EV platforma usmjerena na postavljanje novih standarda za prostor u vozilu, donoseći mobilnost s nultom emisijom optimiziranu za unutrašnjost većem broju potrošača nego ikad prije, istovremeno omogućujući LEVC-u ulazak u nove sektore.

Razvijena tijekom protekle 2,5 godine u centrima za istraživanje i razvoj u Kini, Švedskoj, Velikoj Britaniji i Njemačkoj, SOA-ina neviđena fleksibilnost povećava unutarnji prostor, nudeći višestruke konfiguracije za sjedenje i nošenje tereta. Može podržati širok raspon novih proizvoda – od modela za prijevoz putnika, do gospodarskih vozila, nudeći značajan napredak u dometu, učinkovitosti, sigurnosti, vremenu punjenja, izdržljivosti i povezivosti.

Nadovezujući se na brzi rast LEVC-a, SOA označava korak u širenju svoje linije proizvoda – i učvrstiti će LEVC kao pružatelja naprednih rješenja mobilnosti diljem svijeta. Održivost je u središtu svih proizvoda LEVC-a, dok vozačima, putnicima i operaterima voznih parkova nudi namjenski izrađena, vodeća električna vozila u sektoru.

Optimizacija prostora bez obzira na tip uporabe

Kako svijet prelazi na potpuno električna vozila, postoji brza potražnja za novim prijevoznim rješenjima specifičnim za misiju, s nultom emisijom koja su udomaćena u gradu i izvan njega, u više sektora.

Uz iskustvo interijera važnije nego ikad, platforma SOA omogućit će LEVC-u da zadovolji – i nadmaši – potrebe kupaca globalne mobilnosti, koji imaju sve veća očekivanja u pogledu udobnosti, mogućnosti prijevoza tereta i pristupačnosti.

Uz centralno smještenu bateriju, SOA pruža potpuno ravan pod, povećavajući prostor za putnike, teret ili oboje. Za ovaj uistinu ravni pod, SOA optimizira pakiranje komponenti električnog pogonskog sklopa sprijeda, oslobađajući dodatni prostor za vozača i suvozača.

Straga SOA koristi inovativni dizajn stražnjeg ovjesa koji uključuje dodatnu nosivost ispod glavnog prostora za prtljagu, iza stražnje osovine.

Postavljajući nove standarde za pristup, s malom visinom ulaza, SOA također podiže ljestvicu fleksibilnosti interijera, s više konfiguracija sjedala i gotovo beskrajnim mogućnostima. Kroz inovativni dizajn, platforma povećava unutarnji prostor do te mjere da u vozilo može stati dodatni red sjedala, u usporedbi s drugim vozilima u istoj klasi. Višestruke konfiguracije tada su omogućene potpuno fleksibilnim rasporedom sjedala, s kliznom tračnicom koja se proteže od prednje do stražnje strane arhitekture.

Podržava veličine vozila od 4860 mm do 5995 mm duljine i 1945 mm do 1998 mm širine, s međuosovinskim razmakom od 3000 mm do 3800 mm, SOA se može konfigurirati za širok raspon električnih vozila, od prostranih modela za prijevoz putnika do komercijalnih aplikacija optimiziranih za teret. SOA također može ponuditi konfiguracije s pogonom na prednje kotače, pogonom na stražnje kotače i pogonom na sva četiri kotača.

  • +13
LEVC napredna modularna platforma SOA Izvor: Promo fotografije / Autor: LEVC

Vrhunski brzo punjenje

Opremljen širokim izborom najsuvremenijih baterija od 73 kWh do 120 kWh, SOA je dizajnirana da odgovara individualnim potrebama kupaca. Kombinirajući prostor s velikim dometima – do 695 km – i ultrabrzim punjenjem, SOA povećava praktičnost, uz minimalno vrijeme zastoja.

Postavljanje novih standarda za sigurnost i udobnost

SOA ne samo da maksimizira prostor za putnike, već njegova optimizacija prednjeg dijela također pruža visokoučinkovitu strukturu sudara i apsorpciju energije, postižući sigurnosne standarde od pet zvjezdica u Europi i Kini. Platforma također ima dizajn ovjesa visokih performansi i visoku torzijsku krutost za upravljanje, udobnost i profinjenost.

Najnovija elektronička arhitektura za poboljšano iskustvo putnika

Osim što nudi revolucionarnu fizičku arhitekturu, SOA također uključuje najnoviju tehnologiju digitalne platforme koja postavlja standarde: L-OS. Nova elektronička arhitektura 'chip to cloud' ili 'od čipa do oblaka', L-OS, je izgrađena isključivo za budući prostor mobilnosti. S ogromnpm računalnom snagom, L-OS korisnicima pruža ultimativno iskustvo, od autonomnih mogućnosti do inteligentnih kokpita, tvoreći potpuni digitalni operativni sustav.

L-OS tehnologija znači da su vozila temeljena na SOA-i sposobna za autonomiju, od razine 2 do razine 4, donoseći na tržište nove razine pomoći vozaču. L-OS također uključuje najnovije u poboljšanom iskustvu putnika kroz stručnjake ECARX, koristeći svoju naprednu Antora inteligentnu računalnu platformu za isporuku vrhunskih inteligentnih, digitalnih kokpita s visokim značajkama i funkcionalnošću.

OTA (over-the-air) softverska ažuriranja omogućuju vozilima temeljenim na SOA-i da uvijek budu ažurirana, poboljšavajući korisničko iskustvo i stalno poboljšavajući upotrebljivost i učinkovitost.

SOA je također platforma za električna vozila otvorenog koda, dostupna partnerima izvan LEVC-a i Geely Holding Groupa za korištenje kao temelj za njihove buduće proizvode. Očekuje se da će sinergije generirane arhitekturom smanjiti troškove razvoja kod sudjelujućih marki i stvoriti značajne uštede na troškovima istraživanja i razvoja.