ZBOGOM DUGMADI

Interijer Tesle Model 3 redefinira pojam minimalizma

13.06.2017 u 09:31

Bionic
Reading

Nekako je bilo očekivano da ćemo prelaskom na električne automobile reći zbogom analognim kontrolama no to nam ni najmanje nije umanjilo šok kad smo ugledali fotografije interijera Teslinog nadolazećeg modela 3 koje su objavljene na društvenoj mreži Reddit

Kao što vidite, proizvođač iz Palo Alta odlučio je svu dugmad na središnjoj konzoli zamijeniti jednim lijepim, velikim, 15-inčnim ekranom osjetljivim na dodir. Čini se da je i kontrolna ploča postala suvišna, pa doista s teškoćom možemo pojmiti čemu bi mogao služiti par gumbi na kolu upravljača.

Pomicanje granica nije strano Tesli. Američki proizvođač već je dao naslutiti kako njihov idući automobil, model Y, neće imati ni retrovizore.

Na stotine tisuća ljudi u SAD-u uplatilo je polog za model 3, na čiju isporuku će, kako stvari stoje, morati pričekati do sredine iduće godine ili možda još kasnije. Cijena Teslinog najmanjeg modela s one strane Atlantika iznosit će 35.000 dolara prije poticaja. Automobil bi trebao biti sposoban ubrzati do 100 km/h za nešto manje od šest sekundi, te s jednim punjenjem prevaliti 350-ak km.

Što mislite o interijeru modela 3 recite nam u anketi i komentarima.