umjetnost dotjerivanja

[FOTO/VIDEO] Upoznajte novi DS 3: Nasljednik modela DS 3 Crossback s novim dizajnom i tehnologijom

30.09.2022 u 16:32

Bionic
Reading

Novi DS 3 karakterizira novi učinkovitiji i dinamičniji prednji dio, restrukturirana i atraktivna gama, dolazak nove tehnologije i novi sklop elektromotor/baterija za potpuno električnu verziju

DS Automobiles objavio je kako za početak Pariškog tjedna mode, konfekcijske ženske odjeće proljeće-ljeto 2023., predstavlja svoju najnoviju kreaciju, novi DS 3. Dugogodišnji partner Fédération de la Haute Couture et de la Mode, DS Automobiles odabrao je ovaj nezaobilazan događaj u prijestolnici mode kako bi otkrio novi DS 3 na ulicama Pariza.

Mjerilo u svom segmentu u smislu dizajna, tehnologije i elektrifikacije, DS 3 Crossback postaje novi DS 3. Karakterizira ga novi učinkovitiji i dinamičniji prednji dio, restrukturirana i atraktivna gama, dolazak nove tehnologije i novi sklop elektromotor/baterija za potpuno električnu verziju, pa novi DS 3 zaista odskače od konkurencije.

Novo lice, profinjen stražnji kraj i ekskluzivne boje

Novi DS 3 pokazuje svoju odvažnost jedinstvenim oblikom. Njegov dizajn predstavlja ravnotežu između linija i volumena. Najočitiji razvoj događaja uključuje prednju stranu. Daju novu dinamiku i osjećaj čvrstoće zadržavajući vrhunac elegancije.

Jezik dizajna ostatka asortimana DS Automobiles primijenjen je s redizajniranom maskom hladnjaka, širom i poboljšanom sjajno crnim ili kromiranim dijamantnim vrhovima, ovisno o modelu. Prepoznatljiva DS WINGS suptilno su spojena s rešetkom i prednjim svjetlima.

Novi DS 3 Izvor: Promo fotografije / Autor: DS Automobiles

Nova LED prednja svjetla, standardna u cijeloj ponudi, uvode dinamičniji dizajn i novom DS 3 daju oštriji izgled s tri modula značajki naglašenih satenskim kromom. DS MATRIX LED VISION, s inteligentnom kontrolom i automatskim dugim svjetlima za maksimalnu udobnost i sigurnost također se nudi kao opcija. Nova dnevna svjetla imaju dvije LED linije okomito raspoređene s obje strane prednjeg dijela za prepoznatljiv i širi potpis, u skladu s najnovijim dizajnerskim jezikom DS Automobiles.

Novi DS 3 također je evoluirao stilski kao i tehnički. Novi spojler i rešetka potpuno su redizajnirani kako bi se optimizirala aerodinamička izvedba automobila. Aeroprofili koji uokviruju donju rešetku za dovod zraka pokazuju ovu novu učinkovitost.

Pažnja posvećena detaljima također se prenosi na završnu obradu oznaka smještenih na rešetki i poklopcu motora s dodatkom reljefnog umetka Clous de Paris i raznim bojama ovisno o modelu.

Profil zadržava svoje prepoznatljive potpise, balansirajući između odvažnog dizajna i tehničke stručnosti s prepoznatljivom perajom morskog psa DS 3, lebdećim kvakama na vratima u ravnini i nevidljivim brtvama vanjskih prozora.

Stražnji dio je dorađen: svjetla i vrata prtljažnika ukusno su naglašeni lakiranom crnom trakom. Na stražnjim vratima se nalazi i natpis 'DS Automobiles' kroz jedinstvenu tehnologiju, slova od poliranog nehrđajućeg čelika podijeljena su i postavljena jedno po jedno u ukrasima, kao na novom DS 7.

Kotači predstavljaju potpuno novi dizajn za povećanje učinkovitosti. Dostupni u veličinama od 17 i 18 cola, podijeljeni su prema različitim temama i bojama. U potpuno električnom modelu E-TENSE, novi DS 3 dostupan je s novim 18-colnim TOULOUSE kotačima s visokim i uskim gumama 'Tall & Narrow Class A+'.

Novi DS 3 stiže u sedam boja karoserije, neprozirnom, metalik i sedefastom, uključujući dvije nove sedefaste boje: Diva Red crvena, troslojnu boju ekskluzivnu za Novi DS 3, i Lacquered Grey siva. Crystal Pearl bijela, Platinum Grey siva, Artense Grey siva, Perla Nera Black crna i Polar White bijela upotpunjuju ponudu s opcijom stvaranja dvobojnih kombinacija s dvije varijante krova: Perla Black crna ili novom Carat Grey siva.

Diva Red: senzualnost ekskluzivne crvene boje stvorene nakon nekoliko godina istraživanja

Od lansiranja elektrificiranog koncepta Wild Rubis tijekom Šangajskog sajma automobila 2013., tim za boje, materijale i završne obrade radi na proizvodnji crvene boje koja je ekskluzivna za DS Automobiles.

U Kini, zatim tijekom pojavljivanja u Europi, boja Wild Rubis – napravljena od jedanaest uzastopnih slojeva, nanesena dva puta i bez laka u boji, ostavila je dojam. Od tada je više od četrdeset različitih inačica izrađeno kako bi se postigla jedinstvena Diva crvena boja novog DS 3. Boja, kroz svoj izvanredan troslojni tretman s dubokom bojom, poluprozirnim slojem i zaštitnim lakom, ima koristi od najnovije tehnologije u mljevenju pigmenta za veću zasićenost, kako bi se otkrio intenzitet crvene i naglasio flop efekt. (gdje varijacije boje i svjetline ovise o kutu gledanja).

Spremnost za uvođenje stručnosti visoke mode u konceptne automobile, a zatim korištenje nove tehnologije za njihovu prilagodbu za prodaju, sastavni je dio stilskog pristupa DS Automobiles. Ovaj novi primjer nadopunjuje druga dostignuća specifična za Marku kao što su 'biserni' šavovi ili reljefni umetci Clous de Paris.

  • +35
Novi DS 3 Izvor: Promo fotografije / Autor: GREG

Interijer isnpiraran najvećim imenima francuskog luksuza

Vođen jedinstvenim modelom dizajna, tim DS Automobiles prikazuje izvanrednu stručnost koja se ponavlja u svakoj njegovoj kreaciji. Novi DS 3 crpi inspiraciju iz francuske stručnosti u oblasti luksuza kako bi oživio ekskluzivnu atmosferu.

Materijali su odabrani s ciljem pružanja završne obrade koju karakteriziraju izvrsnost, inovativnost i održivost. Koža, posebno presvlake Nappa Leather s istrošenom Art Leather završnom obradom, Alcantara® i detalji kao što su 'biserni' šavovi ili reljefni umetci Clous de Paris pokazuju jedinstvenost kokpita DS Automobiles. Ova pažnja posvećena detaljima, čvrsto ukorijenjena u DNK marke, nalazi se u novom DS 3 i predstavlja glavnu točku razlike.

Vozački položaj se promijenio usvajanjem novog upravljača, pregrupiranjem kontrola za pomoć vozaču i tipkama za infotainment i kombinacijom s ručicama za mijenjanje brzina za automatske mjenjače. Novi 10,3-inčni središnji zaslon visoke razlučivosti sada se nudi kao standard, s ugrađenim novim infotainment sustavom DS IRIS SYSTEM.

Nova sjedala DS 3 imaju dizajn i tehnologiju koja služi ljepoti i dobrobiti. Ova sjedala prianjaju uz figuru i prekrivena su inovativnom pjenom visoke gustoće za udobnost sjedenja koja je vodeća u klasi. Prednja sjedala mogu biti grijana, masirajuća (lumbalna) i električna (sprijeda i straga, gore i dolje, nagnuta, lumbalna podešavanja).

Na vrhu ponude, OPÉRA predstavlja interijer od Basalt Black Nappa kože sa sjedalima s remenom za satove za uranjanje u kreativni luksuz, obojen karakterom i modernošću.

Razina RIVOLI nudi nova sjedala od zrnaste kože Basalt Black s efektom Basalt Black ukrasa. Dostupna je i presvlaka Pebble Grey s kombinacijom Nappa kože/tkanine.

Za razine PERFORMANCE Line i PERFORMANCE Line +, sjedala, letvice armaturne ploče i paneli vrata ukrašeni su Alcantara®. Nova sjedala od zrnaste kože Basalt Black dostupna su kao opcija. Razina PERFORMANCE Line + dobiva dodatnu opremu kao što je središnji naslon za ruku, prostirke i osvjetljenje za štitnike za sunce i prostor za noge.

Razina BASTILLE potpuno je revidirana s novim silicijevo sivim sjedalima od tkanine Peruzzi, sa zrnatim trakama s efektom ljuski na instrument ploči i panelima vrata. Kao opcija dostupna su nova sjedala presvučena zrnastom kožom Basalt Black.

Gama multienergetskih pogonskih sklopova

Multienergetska marka s najnižim emisijama CO2 u Europi od 2020., DS Automobiles nudi novi DS 3 s tri različite vrste pogona: električni, benzinski i dizelski.

Novi DS 3 E-TENSE dobiva potpuno novi električni motor (sastavljen u Trémery-Metzu), reduktor (proizveden u Valenciennesu) i novu bateriju (sastavljenu u Poissyju) za povećanje snage i dometa.

Novi hibridni sinkroni motor (HSM) koristi se stručnošću stečenom u Formuli E kako bi pokazao visoku učinkovitost. Nudi 115 kW (156 KS) snage i 260 Nm okretnog momenta pri naponu od 400 Volti. Nova baterija od 54 kWh (upotrebljivo 50,8 kWh) ima toplinsku kontrolu kroz cirkulaciju tekućine i toplinsku pumpu koja omogućuje brzo punjenje, bolji domet i produljeni životni vijek. Kao standard, ugrađeni punjač koristi 100 kW u istosmjernoj struji (0 do 80 posto u 25 minuta) i 11 kW u izmjeničnoj struji (0-100 posto u 5 sati).

Arhitektura novog DS 3 je optimizirana. Uz poboljšanu gustoću energije, baterija je vrlo kompaktna i raspoređena ispod prednjih i stražnjih sjedala te središnjeg tunela. Upotrebljivost i vozački položaj potpuno su identični onima kod drugih pogonskih sklopova, a otpornost na udarce premašuje i najstrože zahtjeve.

Jedinstven u svom segmentu, novi DS 3 E-TENSE upravlja dometom do 402 kilometra u WLTP kombiniranom ciklusu (12,6 kWh / 100 km) i više od 500 km u gradskom prometu, zbog učinkovitosti elektromotora, njegove sposobnosti za povrat energije, pomoćnu opremu kao što je toplinska pumpa, toplinsko predkondicioniranje i nova LED prednja svjetla kao i aerodinamičku optimizaciju na prednjim i kotačima i smanjenje razmaka od tla za 10 mm na modelima s Tall & Narrow 17 i 18 cola kotači. Svi ti čimbenici zajedno omogućuju postizanje dobitka do 7,6 posto na SCx.

Novi DS 3 također se nudi s dva benzinska pogona: PureTech 100 sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i PureTech 130 s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. U ponudi je i Diesel BlueHDi 130 s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Ova dva motora su u skladu s najnovijim standardima protiv zagađenja.

Pun tehnologije

Novi DS 3 dobiva novi informacijsko-zabavni sustav dostupan putem velikog 10,3-inčnog središnjeg zaslona visoke razlučivosti s redizajniranim sjajnim crnim okvirom. Povezanu navigaciju i inteligentno prepoznavanje glasa nudi DS IRIS SUSTAV. Izrazita karakteristika ovog sustava je mogućnost da korisnik personalizira središnji zaslon i 7-inčnu ploču s instrumentima, zajedno s head-up zaslonom koji projicira bitne informacije u liniju očiju vozača. Središnji zaslon podijeljen je na 12 kvadrata i može primiti widgete različitih veličina. Što se tiče instrumenata, oni su podijeljeni u dva različita dijela koji se mogu personalizirati. U isto vrijeme, značajkama se može upravljati naprednim sustavom prepoznavanja glasa na četrdeset jezika ili dodirnim kontrolama na središnjoj ploči. Postavljanje funkcija revidirano je kako bi se poboljšala ergonomija i uključile specifičnosti DS IRIS SUSTAVA. Značajka zrcaljenja sada je dostupna bežično.

Vidljiv na velikom središnjem zaslonu, VISIO PARK 2 obogaćuje raspon pomoći vozaču dostupnih na novom DS 3 nudeći pomoć pri parkiranju s vizijom od 360° reproduciranom putem novih digitalnih kamera visoke rezolucije.

Standardno opremljen kamerom iza vjetrobranskog stakla, novi DS 3 standardno uključuje pomoć vozaču na visokoj razini: pomoć pri održavanju prometne trake, prepoznavanje prometnih znakova s ​​informacijama koje se prikazuju na zaslonu s instrumentima i aktivnu sigurnosnu kočnicu do 85 km/h.

Skeniranjem okoline radarom smještenim iza prednjeg odbojnika i dodatnim senzorima, DS DRIVE ASSIST kombinira prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop and Go i pomoći pri održavanju voznog traka kako bi ponudio razinu 2 poluautonomne vožnje. DS DRIVE ASSIST postavlja automobil uz pomoć oznaka na cesti prema želji vozača. Ova se značajka nosi s uzastopnim zaustavljanjem i pokretanjem i bez napora održava svoju putanju. Povezan je sa sustavom Active Safety Brake. Sposoban detektirati druga vozila, ali i bicikliste i pješake, čak i pri slabom svjetlu između 5 i 140 km/h, ovo automatsko kočenje u nuždi analizira rizike od sudara i može primijeniti maksimalnu silu kočenja kako bi izbjegao sudar ili ograničio njegove posljedice.

Dostupno kao opcija, Extended Traffic Sign Recognition detektira znakove ograničenja brzine uz neke prometne znakove (stop znakovi, jednosmjerni, zabrana ulaska i kraj ograničenja pretjecanja).

Opremljen LED prednjim svjetlima u cijeloj ponudi, novi DS 3 predstavlja novo lice. Sastavljen oko tri vodoravno poredana pravokutna modula i istaknut elegantnim satenskim obrubom, ovaj novi dizajn daje odvažniji izgled. Učinkovitost rasvjete je poboljšana dok je potrošnja energije smanjena za poboljšanja dometa (E-TENSE potpuno električni) ili emisije CO2 (motori s unutarnjim izgaranjem).

DS MATRIX LED VISION dostupan je kao opcija. Ovaj raspored proizvodi svjetlosni snop koji se automatski prilagođava svojoj postavci, što omogućuje kontinuiranu vožnju u načinu rada 'dugog svjetla' bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu. DS MATRIX LED VISION radi s 3 LED modula koji imaju funkciju 'kratkih svjetala', ali i jedinicu podijeljenu u 15 segmenata za svako prednje svjetlo. LED diode u ovoj jedinici postupno se pale i gase, segment po segment, ovisno o uvjetima vožnje koje detektira kamera na vrhu vjetrobrana. DS MATRIX LED VISION svijetli nadaleko i naširoko bez zasljepljivanja vozila ispred ili iz suprotnog smjera. Prava udobnost i prava sigurnost, osobito noću.

Novi DS 3 ima ručke na vratima koje se uklapaju u ravninu. Ova ekskluzivna tehnologija omogućuje održavanje čistoće dizajna, daje avangardni dodir obliku i maksimizira njegovu aerodinamičku učinkovitost. Kvake na vratima se sklapaju kada ih korisnik treba i stapaju se sa strane automobila ostatak vremena, bilo da je zaustavljen ili u vožnji. Štoviše, s njegovim sustavom pristupa i pokretanja bez ruku (PROXIMITY KEYless ENTY & START), samo morate prići automobilu (na 1,5 metar) da bi se on otključao, a 4 ručke automatski rasklopile. Nakon što se udalje, sklope se i auto se sam zaključa.

Premium audiozvuk

Koristeći stručnost FOCAL-a, koji je mjerilo u svijetu premium audio sustava, DS Automobiles je razvio jedinstveni sustav pod nazivom FOCAL Electra. Dvanaest zvučnika uključujući subwoofer ugrađeno je u kokpit s velikom pažnjom i imaju metalne rešetke u boji Bronze Belem s posebnom završnom obradom. S namjenskim pojačalom, ovaj audio sustav od 515 W pruža akustiku visokih performansi za bogat zvuk i ogromnu čistoću. Prostorizacija zvuka je optimizirana i dosljedna unutar kokpita. Dizajniran poput gledališta, novi DS 3 nudi iznimno impresivno audio iskustvo.

TNF visokotonci predstavljaju tehnologiju obrnute kupole od aluminija, nudeći optimalno širenje zvuka i visokih tonova. Niskotonci, sateliti srednjeg tona i središnji zvučnici imaju Polyglass tehnologiju koja jamči ravnotežu i preciznost zvuka. Subwoofer koristi tehnologiju Power Flower™ s tri zavojnice od 200 mm za definiranu reprodukciju i dinamičke niske frekvencije.

Suradnja između FOCAL-a i DS Automobiles preoblikuje visoku vjernost za DS Lounge efekt: brtva na vratima, filc na vratima, akustična obrada stakla i prigušivanje zvuka u motornom prostoru posebno su pažljivo dizajnirani. Postavljanje 12 zvučnika napravljeno je na način da uživate u savršenom doživljaju. Na primjer, stražnji visokotonci su visoko podignuti, postavljeni u peraju morskog psa. Dugotrajnost i dinamika nižih frekvencija optimizirane su digitalnim dizajnom vrata, kroz poseban rad na njihovoj krutosti u usporedbi s uobičajenim dizajnom. Zatim se provodi posebno fino ugađanje u suradnji s tvrtkom FOCAL kako bi se završio rad na ravnoteži zvuka i spatalizaciji postavke. Osigurava izvrsnost prepoznatljivog francuskog zvuka.

Nove povezane usluge cijele game DS 3

Uz pomoć aplikacije MyDS, te usluge omogućuju zaključavanje/otključavanje vrata, uključivanje prednjih svjetala, aktiviranje zvučnog signala i daljinsko upravljanje punjenjem baterije. Može se dodati mogućnost kontrole programiranja toplinskog predkondicioniranja te programiranja i upravljanja statusom napunjenosti novog DS 3 E-TENSE. Aplikacija MyDS također je proširena modulom Send2Nav koji omogućuje traženje odredišta i slanje izravno u infotainment sustav novog DS 3.

Pojednostavljen raspon

Novi asortiman DS 3 preuzima načelo koje je započeo Novi DS 7. Nova OPERA specifikacija postaje najekskluzivnija. Razine opreme su osmišljene na novi način, omogućujući glatkiji uspon kroz raspon. Broj opcija je smanjen, kroz ponovno opremanje ili kreiranje paketa opcija kako bi se olakšalo razumijevanje korisnika.