PREMIJERA U NEW YORKU

[FOTO/VIDEO] Jeep Grand Cherokee 4xe: Prve slike plug-in hibridne verzije nove, pete generacije legendarnog terenca

12.07.2021 u 08:23

Bionic
Reading

Uvođenje elektrificirane verzije još je jedan korak ka širenju elektrifikacije i jačanju vizije brenda Jeep o 'Zero Emission, 100 % Freedom' u godini u kojoj marka Jeep slavi 80 godina postignuća i inovacija

Tijekom prošlotjednog 'Stellantis EV dana 2021.', marka Jeep je otkrila prve slike svog potpuno novog plug-in hibrida Jeep Grand Cherokee 4xe modelna godina 2022.

Na EV danu 2021. marka Jeep je dala zavjet da će do 2025. godine nudit potpuno električni Jeep 4xe s nula emisija u svakom pojedinom SUV segmentu. To znači okretni moment na zahtjev, tihu vožnju i ekološki svjesnu slobodu u svakoj avanturi. Uvođenje Jeep Grand Cherokee 4xe još je jedan korak ka širenju elektrifikacije i jačanju vizije brenda Jeep o 'Zero Emission, 100 % Freedom' u godini u kojoj marka Jeep slavi 80 godina postignuća i inovacija.

Jeep na događanju 'Stellantis EV Day 2021' Izvor: Promo fotografije / Autor: Jeep

Već osam desetljeća ime Jeep je neizbrisivo povezano sa slobodom, autentičnošću, pustolovinom i strašću. To su vozila za 'sanjare i one koji rade' - koji stvaraju izvanredne, neobične veze između sebe i svojih vlasnika, jer se avantura nalazi u DNK svakog vozila Jeep. Legendarni američki proizvođač kaže da je 'značka Jeep znači više od marke, to je značka časti'.

Peta generacija Grand Cherokeeja, koji je u proteklih 30 godina postao najnagrađivaniji SUV u povijesti, zaradio nebrojena priznanja u industriji i ostvario više od 7 milijuna globalne prodaje, bit će službeno predstavljena na Međunarodnom autosalonu U New Yoku, koji se održava od 20. do 29. kolovoza, i uključivat će čitav asortiman najnovije generacije Grand Cherokeeja.

Trenutnu liniju vozila Jeep čine modeli: Cherokee, Compass, Gladiator, Grand Cherokee, Renegade i Wrangler. Kako bi se zadovoljila potražnja potrošača širom svijeta, svi modeli Jeepa koji se prodaju izvan Sjeverne Amerike dostupni su u konfiguracijama s lijevim i desnim volanom te s opcijama benzinskog i dizelskog pogona. Jeep je dio portfelja marki koje nudi četvrti po veličini svjetski proizvođač automobila i pružatelj mobilnosti Stellantis.