od 2024.

[FOTO/VIDEO] GTI se vraća kući: Volkswagen dovodi godišnji susret fanova u Wolfsburg

01.03.2023 u 09:41

Bionic
Reading

Volkswagen je odlučio nastaviti s ovom tradicijom u Wolfsburgu od sljedeće godine: uz prezentacije vozila, pozornice i klupske susrete, bit će još mnogo zanimljivih događaja i iznenađenja za GTI entuzijaste

Ljubitelji GTI oznake, simbola Volkswagenovih sportskih izvedbi različitih modela, nisu se veselo zabavljali na tradicionalnom danima VW GTI-ja već nekoliko godina.

Da budemo precizniji, susret GTI fanova prvi put organiziran davne 1982. se još od 2019. ne održava na pitoresknom austrijskom jezeru blizu Klagenfurta.

Prvotni razlog otkazivanja eventa 2020. godine je bila pandemija Covida, no godišnji Volkswagen GTI susret na jezeru Wörthersee u Austriji je ukinut, jer općina Maria Wörth želi zaštititi klimu i lokalni ekosustav. Na ovim susretima, meki za ljubitelje GTI oznake koja se prvi put pojavila na Volkswagen Golfu 1974., je znalo doći u najboljim godinama i po 200.000 posjetitelja.

Sam skup je od 2006. službeno sponzoriran od strane Volkswagena. Njemačka tvrtka već je na događaju predstavila nove modele i koncepte kao što su Volkswagen T-Roc R, Golf GTI i ID.R prototip trkaćeg vozila (koji je 2018. srušio brzinski rekord na legendarnoj brdskoj utrci Pikes Peak).

GTI Treffen Wörthersee 2011. Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen

Ipak, dobra je vijest kako Volkswagen vodi legendarni GTI Meeting u budućnost, je će se od 2024. ovaj susret fanova održavati u srcu VW marke, u Wolfsburgu u Njemačkoj.

U blizini tvornice Volkswagena manifestacija pod nazivom 'GTI Coming Home' ugostiti će entuzijaste i obožavatelje sportskih Volkswagenovih modela.

'Naši ljubitelji GTI-ja su od velike važnosti za Volkswagen i zato nam je razmjena s njima jako draga,' kaže Imelda Labbé, članica Uprave za prodaju, marketing i postprodaju u Volkswagen osobnim vozilima. 'Iz tog razloga , nakon što je GTI Meeting na jezeru Wörthersee nažalost otkazan, odlučili smo vrlo brzo ponuditi GTI fan zajednici u Wolfsburgu novi dom za događaj. Prilikom planiranja događanja želimo uzeti u obzir i ideje fanova, jer to prije svega treba biti susret za njih. Sukladno tome, sigurno ćemo moći ponuditi neke vrhunce i iznenađenja u nadolazećoj godini.'

  • +10
VW GOLF GTI Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen

GTI – ova tri slova već gotovo pola stoljeća označavaju sportski duh, emocije i dinamiku. Zajednica obožavatelja diljem svijeta nastavlja rasti sve do danas, a fanovi kultnog brenda redovito se sastaju u klubovima i međusobno razmjenjuju informacije u posvećenim zajednicama.

Volkswagen je odlučio nastaviti s ovom tradicijom u Wolfsburgu od sljedeće godine: uz prezentacije vozila, pozornice i klupske susrete, bit će još mnogo zanimljivih događaja i iznenađenja za GTI entuzijaste. Područja i infrastruktura u Wolfsburgu nude idealne preduvjete za dobrodošlicu velikom broju posjetitelja sa svojim vozilima. Pod motom 'Coming Home', Volkswagen će lokaciju u Wolfsburgu učiniti novim domom GTI fan zajednice.