e-mobilnost

[FOTO/VIDEO] Električna ofenziva Dacije Spring i Renaulta ZOE: Ovako to rade u Francuskoj

07.04.2021 u 10:50

Bionic
Reading

Zahvaljujući dometu od 395 km prema WLTP-u, ZOE je praktičan električni kompakt za svakodnevne vožnje, ali i za dulja putovanja, dok je Dacia Spring najpovoljniji električni gradski automobil na europskom tržištu

Četiri mjeseca nakon objave o jedinstvenoj suradnji između društva E.Leclerc i Grupe Renault u svrhu ubrzanog proširenja uporabe električnih vozila, prvi primjerci Dacije Spring dostupni su za najam u 510 zastupništava agencije za najam vozila E.Leclerc. Do kraja proljeća agenciji E.Leclerc bit će isporučeni svih 4000 naručenih primjeraka Dacije Spring i 1000 primjeraka Renaulta ZOE.

Tako će klijenti agencije za najam vozila E.Leclerc bit prvi koji će moći uživati u vožnji najnovije Dacije za koju su prednarudžbe otvorene 20. ožujka, a prve isporuke ovog potpuno električnog modela privatnim kupcima predviđene su za jesen.

Luca De Meo, glavni direktor Grupe Renault, je rekao: 'Oduševljen sam što je ova suradnja s agencijom za najam E.Leclerc isporukom Dacije Spring i Renaulta ZOE dobila novi zamah. Suradnja sa zastupništvima agencije E.Leclerc omogućuje nam da električnu mobilnost učinimo dostupnom najširem krugu kupaca u pogledu cijene, praktičnosti i blizine. Uvjeren sam da će mobilnost sutrašnjice zahvaljujući ovim korisnim, konkretnim i praktičnim oblicima suradnje biti integralni dio ekosustava.'

Dacia Spring i Renault ZOE, dva potpuno električna gradska automobila

Deset godina iskustva i gotovo 350.000 prodanih električnih vozila čine grupu Renault predvodnikom na tržištu električnih vozila u Europi. Dok je Renault ZOE najprodavanije električno vozilo u Europi 2020.

Zahvaljujući dometu od 395 km prema WLTP-u, ZOE je praktičan električni kompakt za svakodnevne vožnje, ali i za dulja putovanja. Brzina punjenja omogućuje mu doseg od 80 km za samo 30 minuta na većini punionica.

Danas Grupa Renault sa svojom markom Dacia razvija električnu mobilnost vjernu načelima ponude suvremenih vozila koja ispunjuju osnovne potrebe kupaca. Dacia Spring prava je revolucija: najpovoljniji je električni gradski automobil na europskom tržištu koji električnu mobilnost čini još pristupačnijom.

Ispod pustolovne vanjštine krije se rekordna prostranost, pouzdana električna motorizacija i doseg koji ulijeva sigurnost. To ga čini svestranim i praktičnim gradskim automobilom. Lagan i kompaktan Spring Electric ima doseg od 230 km u mješovitoj i 305 km u gradskoj vožnji prema ispitnom postupku WLTP, što mu jamči prilagodljivost i u gradskoj i izvangradskoj vožnji.

  • +6
Potpuno električna Dacia Spring kreće na tržište Izvor: Promo fotografije / Autor: OLIVIER MARTIN GAMBIER

Službeni početak obilježen je u centru E.Leclerc u Orlyju u prisustvu Luce de Mea, glavnog direktora Grupe Renault i Michel-Edouarda Leclerca, predsjednika strateškog odbora Centara E.Leclerc. Dacia Spring, dostupna za najam po cijeni od 5 eura dnevno, s uključenim troškovima osiguranja i održavanja i bez vremenskog ograničenja najma, omogućit će francuskim vozačima pristup prednostima električne mobilnosti po nenadmašnim cijenama.

Inače, ove dvije tvrtke su osmislile još 2010. godine program električne mobilnosti temeljen na bogatoj ponudi i obrazovanju: opremanje parkirališta zastupništava punionicama od 2011., nabava Renaulta ZOE za zaposlenike od 2012. i stvaranje 'ambasadorskih' klubova u regiji kojima se promovira čista mobilnost od 2013.