nema čekanja

[FOTO/VIDEO] Audi je već dio virtualne Formule 1; Bolid za 2026. u video igrici EA SPORTS F1 ® 22

08.12.2022 u 12:02

Bionic
Reading

U stvarnom svijetu, Audi će se natjecati u FIA Svjetskom prvenstvu Formule 1, počevši od sezone 2026., sa svojim vlastitim tvorničkim timom u suradnji sa švicarskim trkaćim timom Sauber. Prvi testovi planirani su za 2025.

Ljubitelji Formule 1 morat će pričekati još malo prije nego što Audi prvi put krene u natjecanje u vrhunskoj klasi motorsporta početkom 2026. godine. No dobra je vijest da virtualni svijet skraćuje ovaj dugi period čekanja, jer je marka s četiri prstena već dio službene EA SPORTS F1 ® 22 trkaće igre tvrtke Codemasters.

Krajem kolovoza Audi je najavio svoj ulazak u Formulu 1 tijekom Velike nagrade Belgije u Spa-Francorchampsu i u isto vrijeme predstavio izložbeni automobil s posebnim izgledom za lansiranje Audija F1. EA SPORTS i Codemasters sada su digitalno rekreirali upravo ovaj izložbeni automobil sa savršenim detaljima i integrirali ga u F1® 22 video igru s najnovijim ažuriranjem unutar igre.

'Nije samo po sebi zadano biti dio službene simulacije Formule 1 tri godine prije naše prve utrke', rekao je Henrik Wenders, voditelj marke Audi. 'Naš izložbeni automobil izazvao je pravu pomutnju od prvog trenutka svojim upečatljivim dizajnom i shemom boja koja je tipična za Audi u motorsportu. Gdje god je bio u akciji, reakcije su bile izuzetno pozitivne. Uvjeren sam da će naš izložbeni automobil osvojiti mnogo obožavatelja i u virtualnom svijetu.'

Audi dio virtualne Formule 1 u video igrici EA SPORTS F1 ® 22 Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi AG

EA SPORTS se smatra vodećim igračem u razvoju sportskih igara za konzole i PC. F1® 22 je najnovija verzija službene video igre Svjetskog prvenstva FIA Formule 1, dostupna za PlayStation, Xbox i PC – također u VR-u na PC-u. Svi trenutni timovi, vozači i staze uključeni su u igru. Audijev izložbeni automobil dio je 'Podium Pass Series 4 VIP razine' koji je postao dostupan igračima od 7. prosinca.

Audi u video igrici EA SPORTS F1 ® 22 Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi AG

'Bilo je nevjerojatno uzbuđenje kada je Audi najavio da će se pridružiti F1 gridu,' rekao je Paul Jeal, F1 viši direktor franšize u Codemastersu. 'Uzbuđeni smo što donosimo zadivljujući izgled za lansiranje bolida igračima EA SPORTS F1 22 kao dio Podium Pass Series 4, omogućujući Audiju da se uspostavi kao kandidat za titulu u virtualnom svijetu prije svog debija 2026. godine.'

U stvarnom svijetu, Audi će se natjecati u FIA Svjetskom prvenstvu Formule 1, počevši od sezone 2026., sa svojim vlastitim tvorničkim timom u suradnji sa švicarskim trkaćim timom Sauber. Prvi testovi planirani su za 2025. U svom pogonu u Neuburgu an der Donau, Audi razvija vlastitu pogonsku jedinicu za nove propise Formule 1 koji će se primjenjivati od 2026. i napraviti veliki korak prema održivosti. Agregati će biti učinkovitiji nego danas jer će se značajno povećati udio električne energije, a koristit će se CO2 neutralno sintetičko gorivo, prema EU standardima.