izložba

[FOTO] Projekt MAYBACH s Virgilom Ablohom: Instalacija kao počast vizionarskom i cijenjenom partneru

16.12.2021 u 15:49

Bionic
Reading

Inspiriran prirodnim okruženjem, terenski coupé s dva sjedala i električnim pogonom na baterije kombinira impresivne Gran Turismo proporcije, velike off-road kotače i prepoznatljive dodatne dijelove i tako povezuje tradicionalno urbanu marku s jasno prepoznatljivim terenskim okruženjem

Mercedes-Benz je 1. prosinca počastio Virgila Abloha prezentacijom projekta MAYBACH u Muzeju Rubell, u Miamiju na Floridi. Umjesto prvotno planiranog press događaja, ovaj je uradak bio dostupan javnosti 1. i 2. prosinca. Kao skroman doprinos Virgilijevoj ostavštini, izložbeni automobil Mercedes-Maybach ilustrira mogućnosti budućeg dizajna. Rezultat je dugogodišnje suradnje sa svestranim umjetnikom, arhitektom, kreativnim direktorom, modnim dizajnerom i filantropom - vođeni zajedničkom strašću za obogaćivanje diskursa o luksuznom dizajnu.

'Mercedes-Benz duboko žali zbog smrti Virgila Abloha. Naše su misli s Virgilovom obitelji i timovima. Kako bi s poštovanjem odao počast radu jedinstvenog talentiranog dizajnera koji je svojom neobuzdanom maštom stvorio beskrajne mogućnosti za suradnju i inspirirao sve koji su poznavali njegov rad, Mercedes-Benz Project otvara javnosti MAYBACH, a time i Virgilovu jedinstvenu viziju.', rekli su iz Mercedes-Benz AG-a.

Projekt MAYBACH

Razvijen od nule projekt MAYBACH dizajn je kakav Mercedes-Benz nikada prije nije pokazao. Gorden Wagener i Virgil Abloh interpretirali su luksuznu funkcionalnost brenda novim jezikom dizajna, probijajući novi teren u smislu funkcionalnog dizajna, stila i njihove suradničke kreativnosti. Inspiriran prirodnim okruženjem, terenski coupé s dva sjedala i električnim pogonom na baterije kombinira impresivne Gran Turismo proporcije, velike off-road kotače i prepoznatljive dodatne dijelove i tako povezuje tradicionalno urbanu marku s jasno prepoznatljivim terenskim okruženjem.

Vizija odgovornog budućeg dizajna bila je važna za Abloha i Wagenera. Odvojeni od bilo kakvih zahtjeva proizvodnje i s apsolutnom kreativnom slobodom, dizajnerski timovi razvili su viziju luksuznog putovanja u doba električne vožnje. Ispod prozirne površine prednjeg poklopca izložbenog automobila, na primjer, nalaze se solarne ćelije koje povećavaju imaginarni domet projekta MAYBACH.

  • +8
Projekt MAYBACH s Virgilom Ablohom Izvor: Promo fotografije / Autor: Matteo Prandoni/BFA.com

Provokativan dizajn

Projekt MAYBACH ne bježi od polarizacije s provokativnim dizajnom i manifestira Ablohovu strast da preispita status quo i prepiše pravila za sofisticirani dizajn. X-faktor projekta MAYBACH proizlazi ne samo iz njegovih impresivnih dimenzija - gotovo šest metara u dužinu - i vlastitih karakternih osobina, već prije svega iz njegovih uzbudljivih kontrasta - uglavnom određenih motivom dizajna 'Sofisticirani luksuz susreće avanturu na otvorenom'.

Karizma Ablohovog rada nije samo u dizajnu proizvoda, već i u istraživačkim raspravama koje je njegov rad potaknuo. Dok je projekt izložbenih automobila MAYBACH bio inspiriran načinom na koji možete istraživati ​​prirodu u jedinstvenom luksuznom kontekstu s Maybachom, timovi u Mercedes-Benzu zahvaljuju Virgilu Ablohu na inspiraciji za istraživanje svakog dana u snazi ​​dijaloga među industrijama - na primjer bolju i otvoreniju budućnost.