gaming

[FOTO] Ford pokazao novo sjedalo i kokpit za igrice: Ljubitelji utrka će biti oduševljeni

31.08.2022 u 11:54

Bionic
Reading

Ford i njegov Team Fordzilla esports tim pridružili su se Next Level Racing® kako bi unijeli dašak Fordove trkaće baštine u kućno igranje s novim kokpitom GTElite Ford GT Edition i ES1 Seat Ford GT Edition

Ford je najavio novi trkaći automobil Team Fordzilla P1 (TFZ-P1) za vrlo popularnu mobilnu trkaću igru Asphalt 8: Airbourne. Premijerom u mobilnom igranju, TFZ-P1 će se natjecati na više od 75 staza, koje uključuju ogromne skokove u zraku, u igri koja ima oko 500 milijuna preuzimanja od lansiranja. Vozilo će biti vrhunska nagrada za sudionike novog desetodnevnog festivala unutar igre koji počinje 2. rujna 2022., a koji slijedi jedno od najvećih ažuriranja igre ikada.

Pojava TFZ-P1 u igrici Asphalt 8 također će obožavateljima dati priliku vidjeti vozilo u novim bojama s osam na izbor. Virtualne najveće brzine do 435 km/h – s dodatnim nitro pojačanjem od oko 48 km/h – i ubrzanje do 100 km/h za samo 1,12 sekundi također osigurava radnja će biti adrenalinska.

Istovremeno su se Ford i njegov Team Fordzilla esports tim pridružili Next Level Racingu kako bi unijeli dašak Fordove trkaće baštine u kućno igranje s novim kokpitom GTElite Ford GT Edition i ES1 Seat Ford GT Edition.

Dostupan zasebno, plavi anodizirani okvir kokpita ima laserski ugraviran Ford brend i pruža vrlo prilagodljivo pozicioniranje za autentično iskustvo vožnje. U međuvremenu, sjedalo uključuje plave sigurnosne pojaseve marke Team Fordzilla, protukliznu podnu prostirku marke Ford GT i Team Fordzilla, logo Ford GT utisnut na naslonu za glavu te je ergonomski dizajnirano i posebno dizajnirano za sim utrke. Dizajniran je da udobno pristaje korisnicima do struka od 106,6 cm 42 inča i dovoljno je krut da izdrži težinu do 250 kg.

Kokpit GTElite Ford GT Edition kompatibilan je sa svim glavnim markama elektronike za volane, pedale i ručice mjenjača, a ES1 Seat Ford GT Edition može se koristiti u bilo kojem kokpitu koji podržava bočna sjedala.

Od svog osnutka 2019. Tim Fordzilla nastoji istražiti i spojiti granice stvarnog i virtualnog svijeta. Ova posljednja suradnja nastavlja taj etos nudeći imerzivnije fizičko okruženje za igrače na trkaćim stazama virtualnog svijeta.

Kokpit GTElite Ford GT Edition i ES1 Seat Ford GT Edition bit će prikazani na Gamescomu 2022 koji se održava u Kölnu u Njemačkoj između 24. i 28. kolovoza. Ovi će proizvodi biti dostupni za kupnju putem maloprodajnog kanala Next Level Racing® u drugoj polovici listopada 2022.

  • +3
Ford pokazao novo sjedalo i kokpit za igrice Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Next Level Racing®

Next Level Racing® osnovan je u Queenslandu u Australiji 2009. godine i od tada podržava entuzijaste simulacijskih utrka i simulacija letenja diljem svijeta s inovativnim proizvodima. Tvrtka se ponosi time što predstavlja izazov industriji s proizvodima svjetske klase i svojim strastvenim i inovativnim timom koji nastavlja pomicati granice. Njihovi se proizvodi prodaju u više od 50 zemalja i opskrbljuju ih veliki trgovci diljem svijeta.

Tim Fordzilla

Ovogodišnji Gamescom događaj obilježava treću godišnjicu Fordovog prvog esport tima. U te tri godine ne samo da su se članovi tima Team Fordzilla natjecali na najvišoj razini na pozornici virtualnih utrka, već su također sudjelovali u Fordovim aktivnostima uključujući njegov program Driving Skills for Life za promicanje sigurnijih vozačkih navika među mladima. Također su podržali Ford Gaming Transit; posebno preuređen kombi koji je nudio dostupno igranje djeci s posebnim fizičkim potrebama.

Istraživanje sinergije digitalnog i stvarnog svijeta koje provodi Team Fordzilla također je nadahnulo projekt Team Fordzilla P1, virtualni trkaći automobil bez ograničenja koji je dizajniran u suradnji Fordovih dizajnera i zajednice igrača.