Auto e Moto d’Epoca 2022

[FOTO] Bentley slavi prošlost s dva grand touring modela: S1 Continental Flying Spur i Flying Spur Hybrid Odyssean Edition

25.10.2022 u 17:37

Bionic
Reading

Klasični S1 svoje korijene može pratiti sve do R-Type Continentala s dvoja vrata iz 1952., izazvavši senzaciju pri lansiranju, s elegantnom karoserijom i mogućnošću krstarenja cijeli dan brzinom od 160 km/h (100 milja/h)

Bentley Motors je izložio dva vrlo posebna automobila na Auto e Moto d’Epoca proteklog vikenda u Padovi u Italiji. Pogledajte ova sjajni video koji najbolje dočarava atmosferu s izložbe u Padovi. Legendarni S1 Continental Flying Spur i Flying Spur Hybrid Odyssean Edition (MY2021) zaključuju priču o limuzini s četvera vrata na samom vrhuncu luksuznog grand touring modela gotovo 70 godina.

Klasični S1 svoje korijene može pratiti sve do R-Type Continentala s dvoja vrata iz 1952. Taj revolucionarni model proizašao je iz suradnje između Bentleyjeva glavnog dizajnera, J.P. Blatchleya, i inženjera Ivana Everndena. Njihov neslužbeni projekt izazvao je senzaciju pri lansiranju, s elegantnom karoserijom i mogućnošću krstarenja cijeli dan brzinom od 160 km/h (100 milja/h).

Proizvođač karoserija H.J. Mulliner kasnije je proširio istu Continental formulu na praktičniji model S1 Continental Flying Spur iz 1958. koji je bio izložen u Padovi. Prikazani S1 je iz novootvorene Heritage Garage u sjedištu Bentleya u Creweu, Engleska. Objekt sadrži 34 legendarna automobila u potpuno ispravnom stanju i bio je otvoren za kolege, kupce i goste.

Uz S1 je ograničeno izdanje koje je 2021. predstavilo novi Flying Spur Hybrid i od tada je dostupno na svim europskim tržištima. Izdanje Odyssean ima ekskluzivan sadržaj interijera i eksterijera i bio je prvi Bentley u glavnoj proizvodnji koji je uključio dizajnerske utjecaje konceptnog automobila EXP 100 GT.

Izjava o održivom dizajnu, Odyssean Edition izgrađena je bez kompromisa u odnosu na poznati Bentleyjev karakter i stručnost.

  • +2
Bentley slavi prošlost s dva grand touring modela: Kultni S1 Continental Flying Spur i Flying Spur Hybrid Odyssean Edition Izvor: Promo fotografije / Autor: Matteo Segato

Odlikuje se izvrsnom vještinom izrade koja pomiče granice šivanja po narudžbi uvođenjem stupnjevitog veza sjedala. Odyssean Edition također je bio prvi korak na Bentleyevom putu uvođenja novih održivih materijala, dio njegove vodeće strategije Beyond100 u automobilskoj industriji.

Balazs Rooz, regionalni direktor Bentley Motors Europe je komentirao: 'Drago nam je što možemo predstaviti dva posebna Bentleyja na najvećem europskom događaju starodobnih automobila i rezervnih dijelova. Naši modeli S1 iz 1958. i Flying Spur Hybrid Odyssean predstavljaju najbolje od luksuznih grand touring modela iz vrlo različitih razdoblja. Nadamo se da će talijanski kupci i obožavatelji uživati ​​pobliže promatrajući oboje tijekom vikenda.'

Auto e Moto d’Epoca najveće je tržište starih automobila i rezervnih dijelova u Europi i vrhunac automobilskog kalendara za ljubitelje vožnje.